B&W C Lendelede haalt met 3-1 tegen Michelbeke derde zege binnen

De damesploeg van Black and White Company Lendelede haalde met overduidelijke 3-1 cijfers zijn derde overwinning in deze competitie. Daarmee schuift Lendelede op naar de achtste plaats in de klassering.

Monique Stojanovic. © (Foto VDB)

Lendelede moest zich na het ontgoochelende midweeks 3-0 verlies bij Charleroi dringend herpakken. De komst van Michelbeke dat één trapje lager stond in het klassement moest een zege opleveren wou de ploeg de seizoensambitie, een zevende stek, haalbaar houden. Onder aanmoediging van en ruim aanwezig supporterspubliek opende coach Wittebolle met Verrelst en Zwaanswijk op de receptie/hoek, Stojanovic en Hinneburg bevolkten het centrum, Smeets was opposite en de spelverdeling werd verzorgd door Van de Vyver. Vermander leverde de stops als libero loepzuiver af bij Van de Vyver. Op een paar keer een dubbele wissel met Deforche-Vandewiele na bleef deze ploeg de wedstrijd door op het veld.

Lendelede opende heel geconcentreerd, haalde over heel de wedstrijd een groot blokrendement met maar liefst twintig counterende muurtjes en serveerde de wedstrijd door efficiënt wat in een twaalftal opslagpunten resulteerde. Daar bovenop was opposite Smeets niet af te stoppen, zij scoorde maar liefst 20 aanvallende punten. Michelbeke was die eerste beurt op achtervolgen aangewezen en Lendelede won gemakkelijk 25-15.

De eerste herneming verliep meer evenwichtig. Lendelede slaagde er toch in bij 21-17 een kloofje bijeen te krijgen. Maar dan zorgden enkele persoonlijke missers op rij weer voor die onrust waardoor Michelbeke alsnog kon remonteren om uiteindelijk 28-30 gelijk te stellen in een bijzonder hoogstaande deelbeurt.

In set drie kwam Lendelede dat zich ondertussen van zijn dipje herstelde weer 8-4 voor maar de bezoeksters gaven niet af en remonteerden om naar 15-16 voorsprong te nemen. Smeets bleef evenwel scoren bij Lendelede en dat leverde de 25-20 verdubbeling op.

Dat brak de veer bij Michelbeke dat in set vier weer de wet van een heel sterk acterend Lendelede moest ondergaan. De thuisploeg kon een vroege bonus naar 25-16 verlengen.

(HB – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.