Bruno Remaut wordt rechterhand van Koen Devos bij Hermes

Bruno Remaut, toen hij de B-ploeg van Hermes Oostende coachte.© Rudy Declerck
Bruno Remaut, toen hij de B-ploeg van Hermes Oostende coachte.© Rudy Declerck
Redactie KW

Bruno Remaut, dit seizoen coach van VT Diksmuide, is sinds enkele dagen assistent-coach van Koen Devos bij Hermes Oostende.

Bruno Remaut heeft een verleden bij Hermes Oostende. “Mijn laatste seizoen was in 2012-2013 als trainer-coach van Hermes B in Liga B. We wonnen toen de beker van West-Vlaanderen”, vertelt Bruno Remaut.

“Indertijd ben ik vertrokken om de schouders te zetten onder mijn moederclub, Volley Team Diksmuide. Dat jaar speelden we in eerste provinciale, we wonnen het kampioenschap en de beker van West-Vlaanderen. Daarna coachte ik nog een jaartje in tweede divisie met ongeveer dezelfde groep.”

Kort seizoen

“Toen heb ik beslist om enkele jaren jeugdwerking te doen om zo de onderbouw van de club te versterken. Nu ben ik opnieuw vier jaar trainer bij dames 1 van Diksmuide, weer in eerste provinciale. Het was een kort seizoen, maar sowieso moet er volgend seizoen iemand anders overnemen.”

“Wat ik zelf volgend seizoen ga doen, ligt nog niet vast. Koen Devos belde me vorige week op om hem voor de rest van het seizoen te assisteren in Liga bij Hermes. Vermits we elkaar goed kennen, we hebben jaren samen gespeeld in VT Diksmuide, én het een mooie uitdaging is, moest ik niet te lang nadenken.”

“De volledige competitie wordt in amper drie maanden gespeeld. Dat maakt het ook zeer intens en boeiend. Het feit dat het bijna zeker was dat de competitie in de promoreeksen niet meer zou opstarten, speelde ook mee in de beslissing.” (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier