Brugse Iris Vandewiele is sterkhouder bij volley VDK Gent

Redactie KW

Topvolleybalster Iris Vandewiele (25) uit Brugge staat voor een cruciale periode in haar carrière. Enkele maanden geleden besliste ze om te stoppen met de Yellow Tigers en zich te focussen op clubvolleybal. Ze wil ook graag proeven van Europese confrontaties met haar ploeg VDK Gent.

“Ik voelde dat mijn verhaal bij de nationale ploeg uit was en daarom heb ik besloten om mijn droom om internationale successen te boeken met de Yellow Tigers definitief op te bergen. Dit was geen gemakkelijke beslissing. Ik had er immers al een hele carrière opzitten in de verschillende nationale jeugdselecties. Alhoewel ik nooit op internaat zat in de Topsportschool in Vilvoorde, was ik er heel vaak om te trainen met de beste jeugdspelers. Hierdoor ben ik ook een betere volleybalster geworden, want ik heb er echt heel veel geleerd.”

Geen bekerfinale

Momenteel combineert Iris haar job als logopediste in een Brugse school voor buitengewoon onderwijs met haar sportieve carrière bij VDK Gent. “Ik verhuisde vijf jaar geleden van Hermes Oostende naar VDK Gent en ik heb me deze stap nog nooit beklaagd. In het begin was het wel wat aanpassen want het trainingsritme in mijn nieuwe club was veel hoger en intenser. Momenteel staan we derde in de competitie, maar we werden jammer genoeg door Hermes uitgeschakeld in de halve finale van de Beker van België. Hierdoor mogen we een mooie finale tegen Asterix vergeten. Dat was toch wel een serieuze teleurstelling”, aldus Iris.

Top vier

Het is de grote droom van de Brugse middenvrouw van VDK Gent om volgend seizoen internationale wedstrijden te spelen. “We moeten er alles aan doen om begin maart in de top vier te staan, want dan mogen we deelnemen aan de play-offs. Aangezien we ons nu nog enkel op de competitie moeten focussen, hoop ik echt dat we erin slagen om een Europees ticket te bemachtigen. Mijn verdere toekomst bij VDK Gent zal ook hiervan afhangen. Aangezien ik met de Yellow Tigers niet meer op Europees vlak kan aantreden, wil ik zeker in clubverband dergelijke topwedstrijden spelen.”

Maar als Gent geen Europees haalt, betekent dat daarom nog niet dat de Brugse logopediste volgend seizoen voor een andere club wil uitkomen. “Het is jammer dat de transferperiode sluit vooraleer ik zekerheid heb over het behalen van een Europees ticket met VDK Gent. De komende maanden zullen dus heel belangrijk zijn voor mijn verdere carrièreplanning“, besluit de sympathieke Iris Vandewiele. (PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.