Brecht Dewyspelaere (Marke Webis): “Ambiance van vorig seizoen herbeleven”

Redactie KW

De seizoensstart van Marke-Webis mag er wezen. Met 8 op 9 draait de fusieploeg bovenaan mee in Liga B. Zondag kunnen Brecht Dewyspelaere en co. het seizoen nog wat extra kleur geven door Puurs te kloppen in de Belgische beker.

Vorige week leek Marke-Webis na de vlotte eerste set tegen Booischot op weg naar een nieuwe driepunter. Maar het raderwerk stokte opeens. “Ik kwam receptioneel in de problemen”, bekent Dewyspelaere. “Toch haalden we de tweede set nog binnen omdat we de scheidsrechter aan onze kant hadden. De coach van de tegenstander kreeg nog een rode kaart en ook dat gaf ons een duwtje in de rug. Booischot is een ploeg die ons niet ligt en dat werd vanaf het derde spel nog eens bevestigd. Vergeet niet dat we vorig seizoen 0 op 6 pakten tegen die ploeg. In die zin zijn we opgelucht dat we de tiebreak toch nog binnenhaalden en met 3-2 wonnen.”

Zondag wacht Puurs in de beker van België. Vorig jaar haalde Marke-Webis nog de kwartfinales. “Dat werd een onvergetelijke ervaring en natuurlijk willen we graag opnieuw zo ver mogelijk geraken. Naar sfeer toe is dit heel belangrijk voor de ploeg. Puurs wordt een harde noot om kraken want ze zijn versterkt uit het tussenseizoen gekomen. Onze opslag zal dus heel belangrijk zijn zodat ze hun favoriete spelletje niet kunnen spelen.”

Dewyspelaere is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Marke-Webis. Vijf jaar dezelfde club en vijf jaar dezelfde trainer. Gaat dit niet vervelen? “Ik denk al twee jaar aan vertrekken, maar toch ben ik hier nog”, lacht Brecht. “Maar uiteindelijk amuseer ik mij hier enorm en nu krijg ik ook meer speelgelegenheid.” (MPM)

Zondag 8 oktober om 17 uur: Marke-Webis – Puurs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.