BK Beachvolleybal strandt dit weekend in Knokke-Heist

De Masterfinales beachvolleybal in Knokke-Heist worden dit weekend van 9 tot 11 augustus afgewerkt op het evenementenstrand aan de Zeedijk van Duinbergen. Vrijdag zijn er de prekwalificaties, zaterdag worden de kwalificatiewedstrijden georganiseerd en zondag wordt er gestreden voor de Belgische titel tijdens de Grand Slam Finales. De slotwedstrijden worden voorzien vanaf 15 uur.

© belga

Bij de vrouwen lijkt het een duel te worden tussen de duo’s Van den Vonder-Cools en Van Bree-Ruysschaert. Verrassingen zijn niet uitgesloten, want Catry-Vandesteene willen vanzelfsprekend hun nationale titel verdedigen. Dit West-Vlaams duo presteert ieder jaar goed tijdens de Masterfinales. De winderige condities aan zee zijn altijd wisselvallig en daar weet het ervaren duo normaal gesproken raad mee. Ook Coolman-Rousseaux, Heyrman-Van Grinsven en Ceustermans-De Tant maken kans op de titel.

Bij de mannen is er niemand die er echt bovenuit steekt. Colson-Deroey willen wel hun Belgische titel verlengen. Na hun winst van vorig weekend staan zij bovenaan de lijst met titelkandidaten.

Internationaal toernooi

Na dit weekend is het bovendien nog niet gedaan in Knokke. Op maandag 12 augustus staan de nationale kampioenschappen U14, U16 en U18 op het programma. Als kers op de taart organiseert de Beachfederatie van 15 tot 18 augustus op hetzelfde evenementenstrand van Knokke het ‘one-star tournament‘ van de FIVB World Tour, met tal van Belgische mannen- en vrouwenteams. De Belgische Volleybalbond is “fier dat na jarenlange afwezigheid opnieuw een internationaal beachtoernooi aan onze kust zal plaats vinden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.