Bijna ongezien in het volleybal: Martijn Colson (Decospan VT Menen) één speeldag geschorst.

Martijn Colson kan zijn ogen en oren niet geloven na de beslissing van de VAR.©Maxime Petit MP
Martijn Colson kan zijn ogen en oren niet geloven na de beslissing van de VAR.©Maxime Petit MP
Redactie KW

In het voetbalwereldje is het wekelijkse kost maar een speeldag schorsing voor een volleyballer is toch wel héél zeldzaam. Martijn Colson van Decospan VT Menen heeft het echter vlaggen. Hij moet tegen zijn ex-club Maaseik aan de kant blijven.

De reden voor zijn schorsing is de dubbele gele en rode kaart die hij anderhalve week in Roeselare opliep tijdens de play-offs. De middenman had iets te fel geprotesteerd waardoor scheidsrechter Herbots hem wel héél streng bestrafte door hem definitief van het parket te sturen. “Een overdreven sacntie”, vond hoofdrolspeler Martijn Colson toen zelf. “Ik heb gewoon geroepen naar de ref maar heb hem niet aangeraakt. Als dat al de uitsluiting verdient, dan moest Jelte Maan van Maaseik al dikwijls van het parket gevlogen zijn”, reageerde de middenman.

Maar de volleybalbond gaat nu nog een stapje verder en liet de speler vandaag via e-mail weten dat hij niet mag aantreden tegen Maaseik volgende week. De Limburger gaat -hoewel hij niet akkoord gaat met de straf- niet in beroep en mist dus de laatste wedstrijd van de play-offs tegen zijn ex-club. Het is zeer ongewoon dat een volleyballer op het hoogste niveau een schorsing oploopt omwille van fout gedrag tijdens een wedstrijd. In de laatste decennia liepen alleen dopingzondaars tegen de schorsingslamp.

Mogelijk speelt Martijn zaterdag tegen Haasrode Leuven zijn laatste match voor Decospan VT Menen want de 26-jarige middenman is straks einde contract.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.