Bevo Roeselare laat 2-0-voorsprong uit handen glippen in Beker van België

© Dries Verhelst

In de achtste finales van de Beker van België is Bevo Roeselare uitgeschakeld. Tegen Fixit Volley Kalmthout A kwam Bevo op een 2-0-voorsprong, maar Kalmthout kon nog ombuigen tot 3-2. Bevo laat zo een kwartfinale tegen Liga A-ploeg Charleroi liggen.

In set 1 is de start voor de bezoekende ploeg, Bevo speelt ietwat te onzuiver 3-7. Bij 10-10 hangen de bordjes weer gelijk, na gerichte services die de spelopbouw bij Kalmthout bemoeilijken en Bevo trekt ook regelmatig een blok op: 17-13. Naar het einde van de set toe wordt het nog even spannend, maar Bevo haalt set 1 binnen met 25-23 cijfers. In set 2 is Bevo onmiddellijk bij de les: 5-1. Alles klopt bij Bevo en ze worden niet meer verontrust. Set 2 is ook voor de thuisploeg met 25-17 cijfers.

Het cliché van de moeilijke derde set wordt ook nu bevestigd. Na een gelijkopgaande start nemen de bezoeksters stilletjes aan afstand. Hun servicedruk werd serieus verhoogd, maar vooral Bevo speelde wat te weinig geïnspireerd. Kalmthout verdedigde nu ook knap en het blok van Bevo rendeerde niet meer. Set 3 gaat naar Kalmthout met 17-25.

Wat in set 4 met Bevo gebeurt, is zelden gezien: Kalmthout loopt via 2-6 zowaar uit tot 3-14. Met een immense servicedruk versmacht het Bevo, waar iedereen wel zijn foutje maakt. Voeg daar nog een opstellingsfout bij Bevo aan toe en Kalmthout neemt freewheelend set 4 voor zijn rekening met 11-25.

In set 5 is komt Bevo weer boven water. Er wordt van kant gewisseld bij een 8-5 stand en bij 11-7 lijkt de zege voor Bevo alsnog voor het grijpen te liggen. Net dan echter gaat Bevo aanvallend 2x in de fout. Na een receptiemisser en een sluitend blok van Kalmthout hangen de bordjes weer gelijk: 11-11. Via 13-13 gaat het nagelbijtend naar het wedstrijdslot. Kalmthout is het koelbloedigst en wint de tiebreak met 13-15.

Niet Bevo maar Kalmthout mag zich opmaken voor de kwartfinales tegen Liga A ploeg Charleroi.