Bevo Roeselare kijkt al reikhalzend uit naar volgend seizoen: “We mikken weer op de top vijf”

Voorzitter Geert Sintobin: “Na meer dan zeven jaar moeten we het lidgeld serieus verhogen. Daarom was het nu belangrijk om correct te zijn.”© foto AD
Voorzitter Geert Sintobin: “Na meer dan zeven jaar moeten we het lidgeld serieus verhogen. Daarom was het nu belangrijk om correct te zijn.”© foto AD
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Na een seizoen om snel te vergeten, recht Bevo Roeselare de rug. De grootste damesvolleybalclub uit de provincie wil volgend seizoen weer hoge toppen scheren in Nationale 1. “Door corona moeten we weliswaar een gat van 20.000 euro dichten, maar dat verandert niets aan onze ambities”, klinkt het ambitieus bij voorzitter Geert Sintobin.

Bevo Beobank Roeselare was al een tijdje goed bezig in Nationale 1 – de tweede klasse van het damesvolleybal – en in de jeugdreeksen. Met een 250-tal leden is de club bovendien een vaste waarde in de top drie met grootste West-Vlaamse clubs. Toch liet ook hier het coronavirus zich voelen in de clubkas. “Dan hebben we het niet over de entreegelden die we mislopen, want dat is bijna een verwaarloosbare som”, beseft voorzitter Geert Sintobin (52). “Voor een titelmatch tegen pakweg Torhout of Tielt zit hier wel 150 man in de zaal, maar anders zijn we al blij met 50. En dan zijn het nog veelal niet-betalende toeschouwers zoals ouders of speelsters van andere ploegen. Neen, het zijn andere zaken die financiële kopzorgen met zich meebrengen.”

Gat van 20.000 euro

“De opbrengsten die we normaal halen uit de cafetaria, vielen nu volledig weg. Tot overmaat van ramp veranderde de wetgeving voor de betaling van trainers. Voor een grote club als de onze maakt dat een groot verschil, tot zowat 10.000 euro. Reken daarbij ook nog eens dat we besloten om een stuk van het sponsorgeld en lidgeld van dit seizoen terug te betalen en dan komt het erop neer dat we een gat van 20.000 euro moeten dichten. Nadat de prijs zeven jaar stabiel bleef, moeten we dan ook het lidgeld serieus verhogen. Net daarom was het belangrijk om nu correct te zijn en centen terug te betalen, zowel aan de leden als aan de sponsors. Wij mikken namelijk op langetermijnrelaties.”

Sportieve ambities

Hoewel het coronaspook nog niet helemaal verdreven is, durven ze bij Bevo toch al vooruit te kijken. Het sportieve huiswerk in functie van volgend seizoen is dan ook zo goed als klaar. “Enkel een middenspeelster is nog meer dan welkom. Of misschien zelfs twee. Speelsters die dit lezen, mogen zich dus zeker melden”, klinkt het met een kwinkslag. “Bij onze eerste damesploeg zijn er drie nieuwe speelsters. De eerste is de jonge libero Licia Claeys, die overkomt van Aalter. Vervolgens hebben we receptie-hoekspeelster Merel Van Eycke, die voordien bij Pervol Ruiselede en Wivo Wingene speelde, en de laatste aanwinst is passeur Melissia Smets. Zij was nu een vrije speelster, maar deed eerder ervaring op in Liga A. Ze is overigens afkomstig uit de regio van Sint-Niklaas, maar heeft een vriend uit Roeselare en vertoeft hier dus sowieso wel vaker.”

“Aan uitgaande zijde is er ons 19-jarig talent Yaël Seurinck die even een stapje terugzet naar Bevo B om voorrang te geven aan haar universitaire studies. Daarnaast stopt Marta Sobolska en gaat Lien Vanryckegem dichter bij huis volleyballen in Zwevezele. Al bij al zal onze kern dus gelijkwaardig zijn en mikken we weer op de top vijf in Nationale 1. Met zes damesploegen en een vijftiental jeugdploegen is de samenstelling van de ploegen trouwens nooit een gemakkelijke puzzel, maar ik kan tevreden vaststellen dat het ook nu weer in een goede verstandhouding gelukt is.”

Promotie hoeft niet

Geert maakt intussen een 15-tal jaar deel uit van het bestuur bij Bevo Roeselare, waarvan elf jaar als voorzitter. Toch wil hij vooral de sterkte van de hele club benadrukken. “Wij hebben een ongezien groot bestuur van 18 mensen en hebben die ook stuk voor stuk nodig”, vertelt hij. “We doen het allemaal uit passie voor de sport. Naar Liga A promoveren hoeft dan ook niet per se voor ons. We zouden geen neen zeggen, maar Nationale 1 is voor ons een heel mooie reeks. Ook de speelsters krijgen trouwens niets betaald. Soms rijden ze dus naar Namen om te volleyballen, hoogstens voor een pistolet.”

“Daarnaast is volleybal ook bij mij thuis gespreksonderwerp nummer één. Zo speelt mijn dochter Sarah bij Bevo B, mijn zoon Tibo bij Citivo Gits en volleybalden zowel mijn vrouw als ik ook. Enkel mijn andere dochter Lore, die turnt bij Flink en Fris, zou soms willen dat het eens wat minder over volleybal gaat”, lacht Geert Sintobin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier