Bevo Roeselare haalt zes bekerfinales op zes

Bevo U13 won in drie sets van VKt Torhout. © PC
Redactie KW

Op de halve finales van de provinciale beker die zaterdag op Schiervelde betwist werden toonde Bevo Roeselare zich een echte slokop. Bij de meisjesjeugd haalde Bevo in de vijf leeftijdscategorieën een finaleticket en kon zijn ticket bij de seniores met een Bevo B versus Bevo C niet mislopen.

Beide halve finales draaiden uit op een vijfsetter. Te beginnen bij de eersteprovincialers Bevo B dat tegen Bevo C een 2-0 voorsprong alsnog tot de belle geremonteerd zag. Bevo B – dat in competitie al twee keer had gewonnen tegen de clubopponent – kon de eerste set bij 7-6 een vijfpuntenkloof bijeenslaan naar 14-9. Bevo C kon die achterstand naar 15-13 dichten, maar de aanvallende meerwaarde werd door het midden geïllustreerd naar 21-14 en 25-16 deelwinst.

Zelfde scenario de eerste herneming met Bevo B dat ook serverend fel uithaalde en bij 11-4 de verdubbeling al vorm gaf om niet meer verontrust te worden naar weer 25-16. Wie dacht dat de finalist gekend was, had het wel verkeerd voor, want Bevo C wou met ere uit die bekerconfrontatie komen, trok de servicedruk op en scoorde geregeld via blok of een opportuneVannoote.

Wij kregen een omgekeerd spelbeeld van de tweede set en bij een 4-11 kon de B-ploeg geen vuist meer maken. Bevo C sloeg met 16-25 de aansluitingsset bijeen en de vierde beurt ging de underdog op zijn elan door. Bevo B leek zich te herstellen van zijn dipje en kwam 8-7 voor. Bevo C bleef evenwel serverend scoren, kon enkele lange balwisselingen in eigen voordeel beslechten en bij 15-21 leek de belle in de maak. Tot Verhamme de C-ploeg serverend in de opbouw stoorde wat Bevo B op 20-21 bracht. In een prangend setslot dwong Bevo C profiterend van een servicemisser van Bevo B en een eigen plaatsbal die beslissende set af. Daarin moest Bevo C bij 5-4 afhaken om met 15-8 te verliezen.

De andere halve finale bracht VT Brugge, de leider in 2de A in confrontatie met Beveren-Leie, de leider in 3de A die de vorige ronde verrassend eersteprovincialer Waregem elimineerde. Beveren-Leie kon in de inleidende set de tweepuntenvoorgift behouden tot 13-12, maar moest dan buigen voor de grotere slagkracht en ging vooral door het midden via een 17-20 naar de 17-25 openingswinst. De eerste herneming evenwel kon de derdeprovincialer die bonus tot 9-1 aandikken, want op enthousiasme en adrenaline veegde Beveren-Leie het reeksverschil weg. Lapeirre was nog moeilijk af te stoppen en verdedigend recupereerde Beveren-Leie heel wat om de Brugse spelopbouw met knap serveerwerk te verstoren en het sterke Brugse midden lam te leggen. Beveren-Leie stelde via 21-11 met 25-16 gelijk. Brugge moest toch even naar adem happen, Beveren-Leie ging aanvankelijk op zijn elan door de derde beurt tot 12-9, Brugge beende 17-17 bij en in een spannend setslot zag Beveren-Leie bij 24-23 een eerste setbal geneutraliseerd, snoepte bij 24-25 een Brugse setbal af om met 28-26 in sets 2-1 voor te komen.

De vierde beurt evenwel vond Brugge zijn opponent in receptie in gebreke. Dat leidde de 3-8 in waarna, geholpen door een overlast aan fouten bij Beveren-Leie, Brugge gemakkelijk de belle kon dwingen met 8-25. Daarin kon Brugge 2-5 voor komen, maar Beveren-Leie gaf niet af en van dan af ging het punt per punt naar de 14-16 ontknoping en finaleticket voor Brugge.

Jeugdbeker

Bevo Roeselare haalde de vijf bekerfinales bij de jeugd. Bij de U11 won Bevo met 1-3 van Sportiva Langemark en krijgt in de finale Vlamertinge aan de andere kant van het net dat 3-0 won van VKt Torhout.

De finale bij de U13 gaat tussen Vlamertinge dat Avelgem in drie sets elimineerde en Bevo dat in drie sets won van VKt Torhout.

De U15 van Bevo kende geen genade met VKt Torhout dat in drie sets geëlimineerd werd. De andere finalist is Vlamertinge dat met 0-3 won van Ruddervoorde.

Bij de U17 disten Vlamertinge en Bevo een aardige pot voolleybal op met Bevo dat 0-2 voorkam (16-25 en 11-25) om met 25-22 en 26-24 de belle te moeten toestaan. In die beslissende set legde Bevo met 11-15 zijn finaleticket vast. Waregem dat Wevelgem met 3-1 uit de finale hield wordt de andere finalist.

Bij de U19 tenslotte won Bevo met 1-3 van Vlamertinge. Lendelede klopte Zwevezele met 3-0 en is da andere finalist.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier