Bevo Roeselare A redt het niet tegen TS Vilvoorde en zakt naar terug naar eerste divisie

Bevo Roeselare A met coach Kris Supply. © VDB
Redactie KW

Bevo moest winnen om het behoud in Liga B te verzekeren. Tegen de talenten van de topsportschool was dit geen evidente opdracht.

TSV zette meteen druk vanop de opslaglijn: 2-5. Bevo verweerde zich dapper, maar het gestaltrijke en krachtiger TSV kon zijn wil opdringen: 6-11. Tijd voor een time-out door coach Supply. TSV stoomde door, Bevo moest de wet van de sterkste ondergaan: 13-25.

In set 2 doet Bevo wat het kan, de bezoekende speelsters steken nu ook nog in de verdediging een tandje bij, en voor ieder punt moet Bevo knokken. Enkele mooie rally’s volgen elkaar op, maar in money time kan TSV steeds weer terecht bij hun bijna foutloze opposite: 18-25.

In set 3 gaat Bevo goed mee (9 – 9) en remonteert van een 10-15 tot 14-15 , het sein voor een time-out van de TSV-coach. Blijkbaar met de juiste richtlijnen want hierna schakelt TSV een tandje hoger. Bevo hapt naar adem en ondanks verdienstelijk verweer is ook set 3 voor TSV: 18-25.

Ondanks een sterke heenronde, zakt Bevo A na één jaar Liga B terug naar eerste divisie. Al blijft er nog een waterkansje op behoud mits de klacht van Lessines ontvankelijk zou verklaard worden. Wordt dus nog vervolgd.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier