Bevo Roeselare A neemt 3 punten mee uit Kalmthout

© GS

Bevo A heeft eindelijk nog eens de volle buit kunnen meepakken op verplaatsing. Maar evenzeer als de 3 punten op zich, deed ook de manier waarop enorm veel deugd.

Nochtans moest er voor deze wedstrijd weer geschoven worden in de opstelling wegens enkele afwezigen. In Set 1 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 11-11, waarna Bevo geleidelijk aan de kloof kon uitdiepen. Bevo serveerde gericht, de receptie hield goed stand en aanvallend werd er vlot gescoord: met 19-25 cijfers was set 1 voor Bevo. In set 2 had Bevo het receptioneel moeilijker en liet ook de eigen service het te veel afweten. Desondanks bleven de ploegen elkaar in bedwang houden tot 17-17 met enkele intense rally’s met wisselend succes. Op het einde van de set wat te veel persoonlijke foutjes bij Bevo en Kalmthout bracht de setstand gelijk met 25-18 winst.

De thuisploeg startte het best aan set 3: 10-6. Niettegenstaande Bevo goed meespeelde, stuitte het vaak op een uitmuntende verdediging. De supporters werden dan verwend met enkele schitterende spelfases met enorm veel inzet langs beide zijden van het net. Bevo trok het vaakst aan het langste eind en ging op en over de thuisploeg. Bevo was nu echt ontketend en liet Kalmthout ter plaatse: 16-25 In set 4 ging Bevo op dat elan verder. Gesteund door de meegereisde supporters liet het de thuisploeg niet meer in de wedstrijd komen. Bevo speelde het aan het net heel verstandig uit en kwam niet meer in de problemen: 16-25 en een verdiende en deugddoende 1-3 overwinning.

Setstanden : 19-25 / 25-18 / 16-25 / 16-25