Bevo Beobank Roeselare volop bezig met volgend seizoen

Geert Sintobin. (foto SM)
Stijn Moerman

Geen volleybal meer dit seizoen door het coronavirus, maar bij Bevo Beobank Roeselare blijven ze niet bij de pakken zitten. De Beverse club is al volop bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen.

Door het uitbreken van COVID-19 werd beslist om de volleybalcompetitie met onmiddellijke ingang stop te zetten en geen kampioentitels uit te reiken. Geen titelfeestjes dus dit jaar bij Bevo Beobank Roeselare, al was de club met enkele teams op de goede weg. “Niemand had verwacht dat het virus zo’n proporties zou aannemen, maar het is de enige en juiste beslissing. We moeten onze gezondheid niet op het spel zetten”, aldus voorzitter Geert Sintobin. “Bij Bevo hadden we voor deze maatregelen zelf al de trainingen stilgelegd. We hebben onze speelsters wel gevraagd om individueel de conditie te onderhouden, ook met het oog op volgend seizoen. Ze worden daarin prima begeleid door hun trainers en kinesist Michiel Defreyne.”

Kern niet volproppen

Ondertussen heeft de club niet stilgezeten en staat de structuur en verdeling van de ploegen voor volgend seizoen al in grote lijnen op punt. “Bij de A-ploeg in Liga B nemen we alvast afscheid van Marieke Vanneste. Ze heeft rugproblemen en verhuist straks naar Limburg. Daarnaast kiezen Hayley Deckmyn en Sara Vanthournoudt voor onze B-ploeg. De rest blijft, al hebben Marie Meuwissen en Zita Huybens laten weten dat ze de verplaatsingen minder zien zitten. We kunnen nog op hen rekenen, maar mogen gerust vervanging zoeken. Achter Coline Vincart staat nog een vraagteken, want de combinatie met haar job wordt steeds moeilijker. Daarom hebben we onze kern al aangevuld met Céleste Deforche (vrij) en Karen Verhaeghe (Davolo Loppem). Céleste is van Beveren en sprong tijdens haar sabbatjaar geregeld al eens in. We houden de transfermarkt in het oog, maar het is ook niet de bedoeling om de kern vol te proppen. We willen de ruimte houden om onze eigen jeugd alle kansen te blijven bieden.”

“Bij de B-ploeg heeft Ine Desimpele beslist om te stoppen omwille van haar studies en wil Sarah Sintobin zich omscholen tot receptie-hoek. Van buitenaf trokken we twee nieuwe middens aan: ex-speelster Ellen Creus van Wivo Wingene en Elise Haest van VKt Torhout. Het is de bedoeling om hier te werken naar een groep van 14 speelsters, zodat we geregeld meisjes kunnen laten meetrainen met de A-ploeg zonder de eigen trainingen te verzwakken”, aldus de voorzitter.

E-kern samenhouden

“De C-ploeg wordt wat gewijzigd. Trainer Nico Vandenbulcke en Merel Boucneau stoppen en Clémence Vannoote zet de stap naar de A-ploeg, al zal ze hier wel nog af en toe meespelen. Daarnaast komt Zoë De Backere terug van Elckerlyc Zwevezele en zullen er een viertal meisjes van de D-ploeg doorschuiven. De kern van die D-ploeg zal immers helemaal door elkaar gegooid worden. We schuiven onze talentvolle E-ploeg integraal door naar die tweedeprovincialer, op vraag van de speelsters zelf. We hopen dat ze aanbiedingen van hoger spelende teams naast zich neerleggen en Bevo trouw blijven. Hier zullen ze alle kansen krijgen.”

“Daardoor zal de huidige D-groep over de andere teams verdeeld worden. De meisjes die niet bij de nieuwe C- of D-groep zullen zitten, vormen samen met de blijvers van de F-ploeg, waar heel wat meisjes stoppen, samen de nieuwe E-ploeg. Normaal zouden we zo volgend seizoen geen F-ploeg meer hebben, maar dat gaan we de komende weken toch nog eens herbekijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier