Bevo Beobank Roeselare B en Bevo Beobank Roeselare C openen seizoen tegen elkaar: “Het is altijd een spannende wedstrijd”

Redactie KW

In Promo 1 dames staat op de openingsspeeldag het duel tussen Bevo Beobank Roeselare B en Bevo Beo-bank Roeselare C op het programma. Trainer-coaches Aaron Beernaert (Bevo B) en Sebastien Notredame (Bevo C) blikken vooruit op dit altijd spannende duel.

“Net als vorig seizoen staat dit onderlinge duel als opener op de kalender”, opent Aaron Beernaert, trainer-coach van Bevo B. “Het is altijd iets speciaals, maar ik vind het nooit een aangename match. De ploegen kennen elkaar te goed, waardoor je tactisch het verschil niet kan maken. De ploeg met het meeste enthousiasme en met het geluk wat aan zijn zijde wint. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ze tegenover elkaar staan, waardoor het duel iets minder leeft dan vroeger, maar het is altijd spannend”, vertelt Aaron. Vorig jaar draaide deze derby uit op een vijfsetter. We zien wel wat het zaterdag geeft.” Ook in de beker staan beide ploegen eind oktober voor het tweede jaar op rij tegenover elkaar.

“Of de meisjes er klaar voor zijn na de lange onderbreking? We zijn op 2 augustus beginnen trainen en alles is zoals anders verlopen, al merk ik wel wat minder interesse in het volleybal dan vroeger. Iedereen wil genieten van zijn herwonnen vrijheid en nog eens op reis gaan. De aanwezigheid op training was dus iets minder, maar gelukkig kon ik telkens op enthousiaste jeugdspelers rekenen om in te springen. Het is dan ook moeilijk om nu al grote voorspellingen te doen. In het vorige seizoen deden we mee voor de titel en stonden we op een punt van leider Zwevezele; ik hoop dat het nu opnieuw zo goed draait. Het is immers nog altijd onze ambitie om met deze B-ploeg een stap hogerop te zetten om de kloof met de A-ploeg te verkleinen. En de nieuwe regels – de top twee van onze reeks mag promoveren – bieden kansen.”

Gemotiveerd

Sebastien Notredame, de trainer-coach van Bevo C, ziet alvast een gemotiveerde groep voor het onderlinge duel. “In feite is het een duel zoals alle andere en gaan we zoals in iedere match voluit voor de overwinning, maar uiteraard zijn de speelsters iets gemotiveerder om tegen hun clubgenotes te spelen”, zegt Sebastien. “Het is echter nog koffiedik kijken hoe sterk we aan de opslag zullen staan, want we hebben een heel chaotische voorbereiding achter de rug. Vakanties, herexamens, blessures… Van de 14 speelsters waren er op een gegeven moment slechts negen meer inzetbaar.”

“Daarom is het niet evident om grote uitspraken te doen over onze ambitie dit seizoen; je moet daarvoor eerst een voltallige ploeg hebben. De komende weken proberen we het zo goed mogelijk te doen met de beschikbare meisjes en zien we wel hoever we komen. Als je niet compleet bent, wordt het moeilijk om aan de top te spelen. We zijn dus realistisch en hopen er het beste van te maken voor onze groep, onze jeugd en onze club”, rondt Sebastien Notredame af. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier