Bevo Beobank Roeselare A wint overtuigend van BVMV Noorderkempen A

Bevo A (archief).

In de heenronde ging Bevo A nipt onderuit bij Noorderkempen. De ploeg was dus op haar hoede.

Noorderkempen van kastje naar de muur

In deze match neemt Noorderkempen de beste start, maar al vlug neemt Bevo het commando over. Een machtig kill block (en het zou het laatste niet zijn) brengt Bevo 6-3 voor en luidt een ware demonstratie in. Bevo speelt Noorderkempen van het kastje naar de muur: 15-5.

Serverend houdt Bevo de druk op de bezoekende ketel, die aanvallend ofwel in de fout gedwongen ofwel gecounterd wordt. Bevo wint set 1 met overduidelijke 25-11 cijfers. Ook in set 2 start Bevo furieus: 4-1 / 9-3. Typerend voor de vechtlust bij Bevo was een formidabele verdediging van de thuisploeg, terwijl de bezoekende ploeg reeds aan het juichen sloeg: 10-3.

Time-outs en wissels

De bezoekende coach zocht heil in time-outs en wissels, maar het mocht allemaal niet baten. Niet dat Noorderkempen zich niet verweerde, maar Bevo was niet af te stoppen. De ploeg haalt set 2 binnen met 25-14. In set 3 zijn de eerste punten voor Noorderkempen. De ploegen houden elkaar nu wat meer in evenwicht, mede door wat receptiefoutjes bij Bevo (9-9).

Bevo verhoogt de servicedruk en loopt uit tot 16-10. Na wat onzuiverheden bij de thuisploeg neemt de thuiscoach bij 17-14 zijn eerste en enige time out van de wedstrijd. Met succes, want Bevo vindt terug de goede cadans. De bezoekende ploeg verliest het noorden met enkele flagrante out smashes. Bevo wint set 3 met 25-18 en onverhoopt makkelijk de wedstrijd. Wellicht zagen we de beste wedstrijd van Bevo A tot nu toe dit seizoen.

Setstanden : 25-11 / 25-14 / 25-18