BEVO BEOBANK ROESELARE A wint nu ook van VDK Gent B : 3-2

Setstanden : 20-25 / 25-13 / 23-25 / 25-14 / 16-14

In een goed gevulde Beverense sportzaal maakten beide ploegen er een spannend duel van. Zoals al vaker dit seizoen heeft Bevo even tijd nodig om in het goede ritme te komen. Gent slaat snel een kloofje dat Bevo niet meer kan ophalen. Gent wint set 1 met 20-25.

In set 2 start Bevo het best : 4-0. Bevo etaleert een aanhoudende servicedruk en zo nodig staat het thuisblok pal om Gentse aanvallen te counteren. Zelf laat Bevo aanvallend ook mooie dingen zien. Gent komt er niet aan te pas en Bevo wint overtuigend set 2 met 25-13.

Ook is set 3 loopt Bevo direct 5-1 uit, maar geeft die voorsprong zelf uit handen door enkele persoonlijke foutjes. Gent neemt nu opnieuw de bovenhand (9-14). Bevo bijt evenwel van zich af met een spannend setslot tot gevolg. Bij 21-23 mist Bevo de aansluiting door een scheidsrechterlijke dwaling en verliest de set met 23-25.

Een geprikkeld Bevo in set 4 dat nu duidelijk weer de betere is van Gent : van 7-3 met oa enkele kill blocks naar 12-3. Bevo laat zijn prooi niet meer los en wint met sprekende cijfers set 4 : 25-14.

Opnieuw zal een tiebreak de winnaar moeten aanduiden : Gent loopt 1-4 uit en er wordt van kant gewisseld bij 6-8. Even later staat het zelfs 8-12 en lijkt Bevo in het zand te zullen bijten. De thuisspeelsters panikeren echter niet en gaan voor elke bal. Gent daarentegen laat enkele foutjes noteren en Bevo komt zowaar langszij : 13-13. Wat dan volgt is een thriller van formaat waarin Bevo finaal aan het langste eind trekt : 16-14 ! Wederom een knappe overwinning van Bevo A en dit tegen de 2de uit de rangschikking.