Bevo Beobank Roeselare A wint bij MSIKS Blaasveld VC

Bevo Beobank Roeselare A (archiefbeeld)

Setstanden 17-25 / 25-19 / 24-26 / 14-25

Bevo A breit een vervolg aan de knappe wedstrijd van vorige week en begon heel overtuigend. Met gericht serveerwerk en zo nodig enkele mooi opgetrokken “muurtjes” liep het in geen tijd uit tot 2-14! Na enkele wissels geraakte de thuisploeg meer in haar spel, maar liet te veel opslagmissers noteren om Bevo in deze set nog te verontrusten. Bevo won set 1 met 17-25.

In set 2 was Blaasveld wel bij de les en had Bevo het in receptie wat moeilijker. Die was minder zorgvuldig waardoor het aanvallend ook minder vlot scoorde. Een enthousiaste thuisploeg behield de hele set een kleine voorsprong en Bevo kreeg het kloofje maar niet gedicht ondanks enkele wissels. Set 2 ging naar Blaasveld met 25-19 dat in de slotfase toch wat het geluk aan haar kant had.

Blaasveld startte set 3 met 2 netrandservices en zette Bevo onmiddellijk weer op achtervolgen (4-1). Bevo sloot aan bij 5-5 en tot 9-9 ging het gelijk op. De thuisploeg plaatste dan enkele kill-blocks en liep terug weg van Bevo (14-10). Coach Supply greep in met enkele wissels doch niet onmiddellijk met het gewenste resultaat: 18-13. Time-out voor Bevo dan maar, waarna het wel leek te lukken. Bevo knokte zich terug langszij (20-20) doch bij 24-21 zag het er niet goed uit voor Bevo. De speelsters wilden zich echter niet zomaar gewonnen geven en in een prangend setslot sprong Bevo alsnog over de thuisploeg en won set 3 met 24-26.

In set 4 een verschroeiende start van Bevo, dat opnieuw met knap opslagwerk de thuisreceptie keer op keer in moeilijkheden bracht. Na een knappe verdediging in het verre achterveld liep Bevo uit tot 1-9. Blaasveld beet echter van zich af en bracht nu op haar beurt de Bevo receptie in verlegenheid: 6-9. Meteen zowat de laatste stuiptrekkingen van de thuisploeg. Bevo domineerde nu en werd niet meer verontrust. Het won set 4 en de wedstrijd met 14-25.