Bevo Beobank Roeselare A wint bij BVMV Noorderkempen

Bevo A kan terugblikken op een meer dan geslaagde heenronde in hun debuutjaar op Liga B niveau. © foto GS

Zaterdagavond won Bevo Beobank Roeselare A met 2-3 bij BVMV Noorderkempen. Setstanden waren 23-25, 25-23, 19-25, 25-18 en 13-15.

Set 1 begon voor Bevo A weinig veelbelovend. Bevo kreeg de verraderlijke opslagen van de plaatselijke nr. 9 maar niet onder controle en in een mum van tijd stond het 11-2. De thuisploeg liep zelfs uit tot 21-13. Maar dan rechtte Bevo net op tijd de rug en knabbelde het punt per punt aan de achterstand. Serverend, receptioneel stabiel en sterk aanvallend op een secure spelverdeling slaagde Bevo er in de achterstand helemaal weg te werken (22-22). Erop en erover zeggen ze dan, en dat is ook wat Bevo deed: 23-25.

Aanvallende missers

Ook in set 2 kende de thuisploeg de beste start: 9-5 en 12-7. Te veel opslagmissers bij Bevo en mistasten in receptie lagen hiervan aan de basis. Maar Bevo was van plan zijn vel duur te verkopen en via 15-15 werd het 23-23. Een (dubieuze) netfout (van een anders zeer goed scheidsrechtersduo) schonk de thuisploeg de eerste setbal die ze in dank aannamen: 25-23. In set 3 was Bevo de betere op alle fronten: 5-9 en 9-18. Enkele aanvallende missers bij Bevo lieten de thuisploeg toe nog wat aan de achterstand te doen, maar met 19-25 gaat set 3 naar Bevo.

Beslissende tiebreak

Set 4 toonde een omgekeerd wedstrijdbeeld. BVMV Noorderkempen was de beter volleyballende ploeg en won met 25-18. De beslissende tiebreak was een nagelbijtertje: de thuisploeg startte het best (5-2) en wederom kwam Bevo langszij (7-7). Van dan af aan kon het alle kanten uit, beide ploegen vochten voor elke bal (13-13). Vanop de servicelijn klaarde Bevo de klus en won het met 13-15 de set én match.