Bevo Beobank Roeselare A stelt ambitie bij

Redactie KW

De eerste ploeg van Bevo Beobank Roeselare blijft hoge ogen gooien in Liga B.

Libero Luka Lescrauwaet en haar ploegmaats wonnen met 3-2 van het tweede geklasseerde Haasrode Leuven en maken zich op voor de derby tegen VKt Torhout A. Puur op basis van het klassement in Liga B zou de derby tegen VKt Torhout geen problemen mogen opleveren. Bevo A staat immers knap vijfde, VKt voorlaatste. Maar wordt het een eenvoudig zege? “In deze reeks mag je je nooit op de stand baseren, want iedereen is aan elkaar gewaagd“, opent de 24-jarige Luka Lescrauwaet, die op haar 18de van Bevo naar VKt verkaste en er vijf seizoenen actief was. “We mogen Torhout dus niet onderschatten. Maar we zijn de voorbije weken goed op dreef en willen die positieve lijn doortrekken. Voor mij wordt het alvast speciaal om daar nog eens te spelen. De club ligt me na al die jaren na aan het hart. Ik ken er nog heel wat spelers en bestuursleden, het wordt dus een leuk weerzien.”

Met een 3-2-zege tegen het toen tweede geklasseerde Haasrode Leuven blijft Bevo B sterk presteren in Liga B. “Ik had niet verwacht dat we nog zouden winnen, want we stonden 0-2 achter in de sets”, gaat de Beverse libero verder. “Maar in de derde set zijn we enthousiaster beginnen spelen en hebben we ons in de wedstrijd geknokt. We kwamen iedere set telkens een paar punten voor en hebben die niet meer uit handen gegeven. Dat we nu vijfde staan, is een verrassing. Ons eerste doel was gewoonweg het behoud verzekeren. Met amper drie punten achterstand op de huidige nummer twee is alles echter nog mogelijk. We mogen onze ambitie bijstellen.”

Bevo Beobank Roeselare A stelt ambitie bij

Trainer-coach Kris Supply verlengde ondertussen, hoe zit het bij de speelsters? “Het is heel positief dat Kris blijft, maar voor de rest is het nog stil. Ik hoop alvast te blijven. Bevo is ideaal voor mij. Ik woon in Beveren en werk nu als advocaat bij Akurad Roeselare”, besluit Luka, die in het tussenseizoen van Liga A-ploeg Saturnus Michelbeke overkwam. (SM)

Zondag 26 januari om 18 uur: VKt Torhout A – Bevo Beobank Roeselare A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier