Bevo Beobank Roeselare A is kampioen

Redactie KW

Zaterdagnamiddag verzekerde Bevo Beobank Roeselare A zich van de titel in tweede divisie dames B door met 0-3 te gaan winnen op het veld van Volley Oudenburg-Gistel. De club draagt de titel op aan ex-speelster Nathalie Depickere die in 2011 overleed.

Bevo Beobank Roeselare A had weinig last van titelstress, want het begon de eerste set met een sterke 1-14. Daarna knokte Volley Oudenburg-Gistel zich in de match, maar dreigen naar deelwinst zat er niet meer in, 18-25. In de tweede beurt waren er plots toch zenuwen te bespeuren bij Bevo, maar bij 13-13 maakte het de achterstand ongedaan en stoomde het door naar 14-25-setwinst. Ook in de derde set ging het gelijk op in de aanvangsfase, maar vanaf 14-15 trok het door naar 15-20 en bij 16-25 mocht Bevo de champagne ontkurken.

Trainer-coach Kris Supply, die na afloop door de speelsters op een douche werd getrakteerd, loodste zijn team in zijn eerste jaar bij Bevo Beobank Roeselare naar de titel. “Ik had verwacht dat het moeilijker zou zijn, maar al bij al hebben we deze beslissende match gemakkelijk gewonnen. In het begin van de tweede set zag je dat de speelsters wat last hadden van stress, maar we hebben de rust bewaard. De titel is nu dus eerder dan verwacht een feit en dat is de verdienste van alle speelsters. Ze hebben er enorm hard voor gewerkt. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we volgend seizoen in eerste divisie probleemloos kunnen meedraaien.”

De titel wordt opgedragen aan Nathalie Depickere uit Sijsele die in 2011 op 30-jarige leeftijd plots overleed aan een longembolie. De passeuse was bezig aan haar derde seizoen bij Bevo.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 3 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier