Bevo Beobank Roeselare A houdt de drie punten thuis na zege tegen Wellen

Bevo A Roeselare © VDB

Bevo Beobank Roeselare A – Wevoc Wellen: 3-0. Setstanden : 25-17 / 25-22 / 25 – 15

Wellen is een nieuwkomer in de reeks en deed het tot nu toe niet onaardig. Bevo was gewaarschuwd. In de eerste set nam Bevo de beste start maar tot 11-11 kon geen van beide ploegen afstand nemen. Na enkele moeilijke services lukte het Bevo om een kloofje (14-11) te slaan en bouwde het stelselmatig zijn voorsprong uit.

Wellen verslikte zich meermaals in het gevarieerde opslagwerk van Bevo en stuitte ook meer dan hen lief was op een degelijk thuisblok : 25-17. In set 2 was de aanvangsfase voor de bezoekers (0-3). Bevo blokte zich opnieuw langszij en liep zelfs uit tot 12-6, maar dan stokte het even bij de thuisploeg en bij 15-15 was alles te herdoen. Bij 19-21 moest de thuiscoach vluchten in zijn tweede TO. Blijkbaar met de juiste woorden want Bevo ging op en over Wellen om set 2 te winnen met 25-22 cijfers.

In set 3 was Bevo onmiddellijk bij de les (4-0). Bevo kende dan op alle spelonderdelen misschien wel zijn beste moment van de wedstrijd en liep via 10-4 uit tot 13-7. Een kleine opflakkering van Wellen bracht hen terug tot 13-11 maar nadien was hun liedje uitgezongen. Alles lukte nu bij Bevo en ook uit moeilijke situaties werd er gescoord. Wellen wist zich geen raad met de gerichte opslagen en moest set 3 met overduidelijke 25-15 cijfers aan Bevo laten.