Bevo A bekert een ronde verder

Bevo Roeselare in actie (archiefbeeld) © VDB

Bevo Beobank Roeselare A won met 1-3 van BVMV Volley Noorderkempen A in de Beker van België.

Beide ploegen, reeksgenoten Liga B, ondergingen in het tussenseizoen een grondige metamorfose.

Bevo startte gretig aan de wedstrijd en vanuit een attente verdediging sloegen ze een kloofje bij 5-10. Het werd zelfs 9-17. Een goede servicereeks van de thuisploeg bracht hen even wat dichterbij (13-18). Bevo bleef evenwel goed acteren en maakte de set uit met 18-25.

In set 2 ging het gelijk op tot 14-14. Bevo liep dan vlot uit tot 16-21 met listige services en knap aanvalswerk. Set 2 leek al binnen handbereik, maar Bevo kreeg het dan plots moeilijk in receptie. Zelf een aanval opbouwen lukte bij Bevo amper nog en punt per punt knaagde de thuisploeg aan de achterstand (21-21) en ging zelfs over Bevo: 23-21. Bevo sputterte nog even tegen maar moest set 2 toch uit handen geven: 25-23.

Set 3 is een kopie van set 1. Bevo sloeg snel een kloofje (5-10) en kwam dan niet meer in de problemen. Het won set 3 met 17-25. In set 4 lieten de ploegen elkaar niet los. Er werden enkele uitgesponnen rally’s uitgevochten met knappe verdedigingen aan beide zijden van het net. De spanning was te snijden bij een 20-20 stand. Bevo voerde de opslagdruk dan wat op en de thuisploeg kraakte: 22-25.

In de volgende ronde treft Bevo thuis Fixit Volley Kalmthout A, ook uit Liga B.