Beverse volleybaldames van Bevo B en E staan tegenover elkaar in kwartfinale beker

Twee teams van Aäron Beernaert nemen het zondag in de bekercompetitie tegen elkaar op. © a-SM
Redactie KW

De kwartfinale van de provinciale beker zondagavond wordt niet alleen voor de dames speciaal maar zeker ook voor Aäron Beernaert, trainer-coach van beide teams. “Maar ik bekijk de match vanuit de cafetaria.”

“Het is toch wel speciaal dat de teams nu tegenover elkaar staan”, weet Aäron Beernaert van wal. “Ik merkte deze week op training dat het duel enorm leeft bij beide teams. Door de vele afwezigen bij de twee ploegen – examens bij de B-ploeg en blessures bij het E-team – hebben de meisjes maandag nog samen getraind en je zag dat ze elkaar wat aan het beloeren waren. (lacht) En dan heb ik hen als trainer nog wat geprikkeld voor het duel.”

Zelf zit Aäron zondag niet op de bank. “Ik zal de partij vanuit de cafetaria bekijken. Maar de meisjes zijn in goede handen. Stefaan Verhoyen zal het B-team, waar zijn dochter Laura actief is, in handen nemen. Hij heeft die ploeg in het verleden nog gecoacht. De E-ploeg zal geleid worden door Kris Supply van Bevo A. Hij kent de meisjes vanuit de Jeugd Champions League en vanop training.”

Druk weekend

“Voor dit bekerduel ligt de druk vooral bij de B-ploeg. Zij zijn bezig aan een sterk seizoen in eerste provinciale en staan momenteel knap tweede. Op papier zouden ze dus altijd moeten winnen van de E-ploeg, ook al staat die ongeslagen aan de leiding in vierde provinciale. Voor deze jonge ploeg vol 14- en 15-jarigen is het al mooi om in de kwartfinale te staan. Deze match is voor hen al een finale. Bovendien hebben ze een druk weekend voor de boeg, want ze spelen ook nog bij de U15 en de U17 in de jeugdbeker. Maar de kernen zijn breed genoeg om iedereen fris aan de opslag te krijgen op zondag”, weet Aäron Beernaert.

“Wie er zal winnen? Als de logica gerespecteerd wordt, moet dat de B-ploeg zijn. Zij kunnen met hun gestalte en sterk blok een tegenstander offensief kapot spelen. En die manier van spelen, is de E-ploeg niet gewoon. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat het E-team mij kan verbazen. Ze weten dat ze met hun opslag en receptie heel sterk zijn en daarmee iets kunnen forceren. Wie zondag de minste fouten maakt, gaat door naar de halve finale.” (SM)

Zondag 2 februari om 18 uur: Bevo Beobank Roeselare B – Bevo Beobank Roeselare E.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier