Belgische volleyploegen kennen tegenstanders in voorronde EK 2017

Op het recente EK werden de Yellow Tigers uitgeschakeld door Servië. © Foto Belga
Redactie KW

De Belgische volleybalmannen spelen in de kwalificaties voor het EK 2017 tegen Griekenland, Oekraïne en een nog te bepalen land uit de eerste voorronde. De vrouwen nemen het op tegen Frankrijk, Spanje en een nog onbekende tegenstander uit kwalificatieronde 1. Dat is het resultaat van de loting zaterdag in Luxemburg, waarvoor de Belgische teams reekshoofd waren.

De Red Dragons en de Yellow Tigers werken hun matchen af tijdens twee toernooien, van 15 tot 18 september en van 22 tot 25 september 2016. De zes groepswinnaars stoten direct door naar de eindronde, in respectievelijk Polen (mannen) en Azerbeidzjan en Georgië (vrouwen). De nummers twee spelen een barrage om de laatste drie tickets.

Bij de mannen zijn organisator Polen, Frankrijk, Slovenië, Italië, Bulgarije, Rusland en Servië al geplaatst op basis van de uitslagen van het vorige EK. Bij de vrouwen gaat het, naast de organisatoren Azerbeidzjan en Georgië, om Rusland, Nederland, Servië, Turkije en Duitsland.bDe eerste kwalificatieronde wordt van 19 tot 22 mei 2016 gespeeld.

Eerder deze maand werden de Red Dragons in de achtste finales van het EK in Bulgarije uitgeschakeld door Duitsland. De Yellow Tigers haalden de kwartfinales, waarin ze op 1 oktober voor eigen volk in Antwerpen door Servië werden verslagen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.