Belgische volleyballer corona-positief na EK U20

Het volledige team van de U20. © CEV
Redactie KW

De Belgische U20-jongens die zondag nog brons haalden op het EK volleybal in het Tsjechische Brno werden maandag vlak na de landing in Brussel getest op Covid-19. Van de twaalf spelers en vijf stafleden testte één speler positief. Van een andere speler was het resultaat dinsdagavond nog niet bekend. De vijftien anderen legden een negatieve test af. Spelers en clubs werden onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Voor de positief geteste speler start een periode van thuisisolatie van zeven dagen. Als hij na deze periode symptoomvrij is, wordt de isolatie opgeheven. De federatie en overheid adviseren wel een nieuwe test op zaterdag voor alle spelers en stafleden die maandag negatief getest hebben.

De Liga A-spelers uit deze U20-selectie mogen dankzij een negatief testresultaat en op verantwoordelijkheid van hun clubs opnieuw trainen en spelen. Deze richtlijn valt onder de uitzonderingsmaatregelen voor topsport en elitesport. De negatief geteste spelers zijn wel verplicht om zeven dagen in sociale quarantaine te gaan.

België won zondag brons na 3-0 winst tegen Wit-Rusland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier