https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgian Cats U20 winnen vlot van gastland Bulgarije

De Young Cats speelden een verdienstelijke partij. © gf
Redactie KW

Tijdens de FIBA U20 Women’s European Challengers in Sofia won België op 14 juli nu ook zijn tweede wedstrijd tegen Bulgarije. Het werd 89-53.

De Young Cats begonnen aarzelend aan de partij. Bulgarije strafte meteen de missers af. Enkel Tesse Kapenga kwam tot scoren: 4-10 na 5 minuten. Lisowa bracht haar ploeg helemaal terug: 10-10.

Voorsprong

Franquin zorgde voor de eerste voorsprong: 14-12. Bah zette de 21-12 stand na 10 minuten op het bord. Claessens opende de tweede periode met 6 punten op rij. Na 15 minuten stond het 34-21. Een minder moment bracht de Bulgaren terug tot 39-32. Ruststand: 41-33.

Een droge 11-0 deed het gastland meteen naar een time-out grijpen na de break: 52-33. Emma Vindevogel zette de twintiger op het bord, en meteen ook de 65-42 na driekwart spelen. De dertiger volgde al snel: 73-43. Twee bommen van sterk spelende Kyra Billiaert brachten de eindstand op 89-53.

Brede kern

“Tegen de thuisploeg begonnen de Cats met een studieronde”, analyseert Frederic Claessens. “Na de superwedstrijd van gisteren was het een beetje zoeken. De breedte van de kern was vandaag een van de sterktes. Een vervanging was niet meteen een verzwakking.”

“Dit deed me op een bepaald moment aan de Belgian Cats van coach Mestdagh denken. Snel spel, veel dynamisme, mooie teamplays en heel veel druk zetten. De West-Vlaamse meisjes speelden allen prima. Emma Vindevogel speelde verdienstelijk. Mijn dochter Nastja verrast me alweer.”

“Kyra Billiaert speelde een heel goede partij in haar rol. Ook Tesse en Emma Van Thuyne deden hun job. Coach Arvid Diels roteerde heel goed met het oog op morgen. Italië zal immers de sleutelmatch zijn”, besluit Frederic Claessens. (ELD)

Speelden: Kapenga 9, Claessens 15, Van Thuyne, Vindevogel 4, Billiaert 11, Lisowa 17, Joris 4, Van Buggenhout 2, Bah 7, Franquin 6, E. Bell 9, S. Bell 5.

Vandaag om 16 uur staat Italië op het menu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.