Belgian Beachvolley Championship start in weekend van 12 en 13 juni in Ieper

Lander en Louis Vandecaveye wonnen de vorige editie bij de heren.© VDB
Lander en Louis Vandecaveye wonnen de vorige editie bij de heren.© VDB
Redactie KW

Na een coronaonderbreking van één zomer wordt in het weekend van 12 en 13 juni het Belgian Beach Championship in Ieper opgestart. Dat wordt over acht tornooien betwist met half augustus de Masters in Brussel.

Daar zullen wij meteen de opvolgers kennen van de broers Lander en Louis Vandecaveye bij de heren en het duo Sarah Cools- Lisa Van den vonder bij de dames of de nationale beachkampioenen van 2019. Door de coronapandemie kon het beachkampioenschap in 2020 niet georganiseerd worden.

“Na het overlegcomité, waar duidelijk werd dat er vanaf 9 juni niet-professionele sportwedstrijden kunnen plaatsvinden, zijn wij meteen met de uitwerking van een coronaproof organisatie begonnen”, zegt Johan Van Riet, voorzitter van de Belgian Beachcommissie. “Vanuit de lokale organisatiecomités ontvingen wij alleen maar positieve signalen om te organiseren. Ook de spelers en speelsters zelf hunkeren naar een nieuwe beachvolleyzomer. Er zijn deze zomer acht tornooien gepland waarbij er met Haacht, Lommel en Waregem drie nieuwe organisatoren opstaan. Voor het eerst ook vindt de Masters of het finaletornooi plaats in Brussel.”

FIVB-CEV-tornooi

Waar decennia geleden in Oostende enkele seizoenen de wereldtop te gast was op het strand aan het Oostendse Thermae Palace wordt van 14 tot 18 juli in Leuven een eerste FIVB-CEV tornooi georganiseerd. “Leuven heeft als Europese Sportstad 2021 samen met Volley Belgium en de Lizards Lubbeek de organisatie van dit hoog gekwalificeerd wereldtornooi op zich genomen. Een mooie beloning voor het vele werk dat de organisatie in de Leuvense manches van het kampioenschap stak. Niet iedereen komt daar immers zomaar voor in aanmerking. Ons nationaal beachvolleyteam Dries Koekelkoren – Tom Van Walle, dat nog altijd in strijd is voor een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio, zijn de ambassadeurs van dit tornooi”, geeft een terecht fiere voorzitter aan.

Kalender

Opvallend: er is geen enkel tornooi voorzien in de natuurlijke habitat van het beachvolleybal, de kust. Deze tornooien vormen al langer een sportief evenement dat op speciaal aangelegde zandterreinen beoefend wordt. Met uitzondering van de Masters in Brussel (13-15 augustus), voor het eerst niet afgewerkt op het Knokse strand, worden alle tornooien gespreid over twee dagen met op zaterdag de kwalificaties en op zondag de Grand Slam.

Ieper opent de reeks op 12-13 juni, daarna volgen Kortrijk (26-27 juni), Lommel (3-4 juli), Waregem (10-11 juli), Leuven (24-25 juli), Haacht (31 juli – 1 augustus) en Hechtel-Eksel (7-8 augustus). De tornooien zijn gratis toegankelijk voor de volleyballiefhebbers volgens de geldende coronamaatregelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten