Bekers winnen went nooit voor Knack Roeselare

© (Foto VDB)
Redactie KW

Die vijfde beker op rij, de dertiende in totaal voor Roeselare zorgde voor euforie bij zowel spelers als bestuur en supporters.

“Dit is na het winnen van de supercup onze eerste echte prijs dit seizoen”, jubelde Knack-directeur Dirk Specenier. “Hoe ik mij voel? Effenaf uitgelaten. Deze eerste echte prijs van het seizoen maakt de beleving schitterend. Al moet ik zeggen dat ik tot het laatste punt op mijn stoel ben gebleven want Aalst bleef maar aanklampen. Wij hadden er een moeilijker klant aan dan verleden seizoen. Toen waren wij halfweg die vierde set al zeker van de beker.”

Trainer/coach Steven Vanmedegael overhandigde het kleinood aan supporters in de Blue Wall die het Antwerps Sportpaleis weer kleurde. Meteen meegevend hoe belangrijk hun ondersteunende aanwezigheid wel was. “Het was niet direct een mooie finale want daarvoor lag de foutenlast aan beide kanten te boog. Dat komt ook omdat het speelveld in een enorme ruimte ligt waarin wij niet gewoon zijn te spelen. Pas op, het is een unieke locatie en deze finale is ware propaganda voor het volleybal. De eerste set gingen onze spelers er te weinig energiek tegenaan. Precies of zij bang waren om fysiek onderuit te gaan moest het tot een vijfsetter komen. Vanaf de tweede beurt konden wij dan toch door een oplagenreeks van Tuerlinckx en Fragkos overnemen en controleren. Zij zorgden dat wij echt in de wedstrijd kwamen.”

Na de gewonnen Europese wedstrijd tegen Friedrichfshafen klaarde Knack ook de tweede opdracht succesvol. “Dat maakt het al een heel goede week. Als wij woensdag nog de kwalifactie voor de volgende Europese beker afdwingen wordt het een ‘grand cru’-week”, stelde de coach.

Libero Dennis Deroey kon zijn eerste beker in de lucht steken. Verleden jaar zat hij nog in het verliezende kamp. “Eindelijk heb ik die eerste beker vast. De eerste set hadden wij het moeilijk omdat wij zelf teveel in de fout gingen. Aalst won ook alle lange rally’s en dat gaf hen vleugels. Vanaf de tweede beurt konden wij halfweg de set onze eigen foutenlast inperken. Alleen de vierde beurt moesten wij in het wedstrijdslot een aanklampend Aalst zien af te houden.”

Bekers winnen went nooit voor Knack Roeselare
© (Foto VDB)

Kapitein Hendrik Tuerlinckx gaf het vorbeeld vanaf de tweeed set. Hij maakte het met een opslagenreeks Aalst moeilijk zuiver op te bouwen in de aanval en Knack ging van 12-10 naar 12-15. Na hem kwam Fragkos aan de servicelijn en die bleef serveren tot de 13-19 op het bord stond. De vierde beurt legde Tuerlinckx met een aanvallende zeven op negen de basis voor de totaalwinst.”Een punt moet altijd gemaakt worden maar wij wilden het die eerste set teveel forceren en dat loopt altijd fout af. Ik heb vanaf de tweede set getoond dat dit niet nodig is. Daardoor ook kregen wij greep op de wedstrijd en die losten wij niet meer tot wij de beker vasthadden.”

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.