Bekerpartij tegen Hermes is dé match van het jaar voor VKt Torhout

De Roeselaarse Melanie Vercaempt speelde voorheen nog twee seizoenen bij Hermes.
Redactie KW

Zondag staat in de regio een heel bijzondere bekerwedstrijd op het programma. Een affiche waar volleyballiefhebbers reikhalzend naar uitkijken. De dames van Hermes A maken een korte verplaatsing om VKt Torhout in de ogen te kijken voor de Beker van België.

Stefaan Decoster, coach van VKt A, was in een ver verleden actief bij Hermes en houdt niets dan goede herinneringen over aan deze periode. “Ik heb nog steeds heel fijne contacten met voorzitter Philippe Develter en Filip Rossel. Ik kijk er naar uit om enkele oud-speelsters van VKt terug te zien. Vooral met Lise De Valkeneer onderhoud ik nog steeds heel fijne contacten. Deze wedstrijd is een droomaffiche voor beide teams. We willen er een propagandawedstrijd van maken. Wellicht maken we weinig kans om door te stoten, maar deze burenstrijd is een ideale kans voor mijn jonge speelsters om zich in de kijker te spelen”, aldus de Torhoutse coach.

Verschillende speelsters die zondag op het veld komen, hebben een verleden bij de ploeg aan de overkant van het net. Melanie Vercaempt(21) uit Roeselareverdedigt nu de kleuren van VKt, maar speelde eerder twee seizoenen bij Hermes B. “Het wordt hoe dan ook een leuke wedstrijd. Mijn beste vriendin Megan Vanden Berghe speelt bij Hermes en met heel wat andere speelsters van de kustploeg heb ik nog steeds een vriendschapsband. Het wordt een wedstrijd die we zonder stress zullen aanvatten, want eigenlijk hebben we niets te verliezen. Een bekerwedstrijd is altijd een andere ervaring en wie weet kunnen we alsnog voor een verrassing zorgen. Hoe dan ook als we één set winnend afsluiten, zijn we heel tevreden”, vertelt Melanie vastberaden.

Nina Coolman(27)van Hermes speelde tien jaar geleden enkele seizoenen voor VKt. “Het wordt toch wel een speciale wedstrijd. Pure nostalgie voor heel wat speelsters van beide ploegen. Ik ben blij dat ik heel wat bekenden zal terugzien. Verschillende dames met wie ik ooit nog in de jeugdreeksen speelde, komen nu uit voor VKt B. Wellicht zullen ze naar de wedstrijd komen kijken. Met verlies in Torhout houden we geen rekening, zelfs setverlies zouden we niet leuk vinden”, aldus Nina die erop rekent om ook in de beker ver te geraken.

Ook Hermesvoorzitter Philippe Develter rekent erop dat het een mooie wedstrijd wordt. “Het is een leuke derby dicht bij huis en we hebben goede vriendschapsbanden me de ploeg uit Torhout. Voor heel wat speelsters wordt het een emotioneel weerzien met hun vroegere team. Aan een pronostiek wil ik me niet wagen, want het zou wellicht pretentieus klinken als ik een afgetekende zege zou vooropstellen”, besluit de sympathieke voorzitter van de kustploeg.

(PDC)

Zondag 21 oktober om 18 uur: VKt Torhout A-Hermes Volley Oostende A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier