Bekerklucht: Marke-Webis weer tegen Hasselt

Marke-Webis A 2019-2020 Ploegfoto Kris Tanghe, Korneel Van Den Driessche, Thomas Vandenberghe, Wouter Hollez, Neil Oerlemans, François Baveye, Nicolas Delrue, Dieter vandenbroucke. Aaron maes, Gil Vincart, Jelle Nagels, Louis Vandecaveye en Gert-Jan Vermeesch. © MPM
Redactie KW

Vaudeville in de Belgische Beker. Marke-Webis klopte vorige week in de 1/32ste finales Hasselt met 3-2, maar komt komende zondag in de 1/16de finales opnieuw uit tegen dezelfde tegenstander. Ongezien!

In principe zou Hasselt dus uitgeschakeld zijn na de nederlaag die ze vorige week opliepen in Marke, maar de volleybalbond viste verschillende lucky losers op. Hasselt behoorde ook tot de gelukkige club die ondanks de nederlaag nog minstens een ronde verder mag bekeren.

Op zich al zeer bedenkelijk, maar het feit dat die club opnieuw uitkomt tegen Marke-Webis maakt de bekerklucht compleet. Bij de fusieclub zijn ze allesbehalve content met de gang van zaken. “Hoe kan het dat je tegen dezelfde club uitkomt die je de week ervoor uitschakelde”, klonk het woensdagavond in de entourage vol ongeloof na de oefenpot tegen Menen. “Gelukkig moeten we niet naar Limburg en komt Hasselt weer naar Marke afgezakt. Maar toch. Het zou eigenlijk niet mogen.”

Marke-Webis had overigens een vette kluif aan de Limburgers uit eerste nationale. Het maakte pas in de beslissende vijfde set een duidelijke kloof (15-5) om verder te stoten. Helemaal gerust kunnen de groenhemden dus niet zijn voor hun tweede bekerluik dat zondagavond om 17 uur in de Markse sporthal wordt afgewerkt. Zeker ook omdat ze geen beroep kunnen doen op setter en sterkhouder Gil Vincart die met een polsblessure kampt.

Voor de ploeg van Kris Tanghe is de beker van België een belangrijk gegeven. Zijn spelers zouden maar al te graag doorstoten naar de kwartfinales waar een dubbele confrontatie tegen topclub Aalst wacht.

De andere West-Vlaamse club uit Liga B Lendelede is al uitgeschakeld. Zij gaven in de eerste ronde forfait wegens een gebrek aan spelers. Vrijdagavond werken de jongens van Mieke Moyaert een oefenpot af tegen Menen. Lendelede kampt nog steeds met een tekort aan spelers en zal zelfs een beroep moeten doen op minstens 1 speler van de grensclub om de match te kunnen afwerken.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier