Bekerhouder Hermes Oostende heeft in Aubel vier sets nodig

© Facebook Hermes Rekkenshop Oostende
Redactie KW

Zonder de geblesseerde Angie Bland (teenbreuk) en met Amber De Tant voortdurend op de bank heeft bekerhouder Hermes Rekkenshop Oostende zich tijdens de achtste finales om de beker van België hard moeten inspannen op bezoek bij Aubel.

Aubel, de leider in liga B, is niet meteen een ideale bestemming: 237 km van Oostende. Niet handig voor een midweekmatch. Vier dagen voor de Supercup wou coach Frederik De Veylder de minuten goed verdelen. Hij plande om Amber De Tant en Nina Coolman de hele avond op de bank te laten. De bekerhouder pakte de initiële set goed aan: 4-10, 11-16, 17-18 en 18-21. Aubel beende aan 24-24 bij maar Hermes haalde het nipt: 24-26.

Aubel nam de controle in set twee over: 8-5 en 16-10. De Hermessers reageerden kordaat maar bij 19-21 sputterde de Oostendse motor. Moeiteloos tekende de thuisploeg zes punten op rij aan: 25-21 en dus 1-1 als verrassende tussenstand.

Bij een 16-15-achterstand in de derde deelbeurt stuurde de Hermes-coach toch maar Nina Coolman tussen de lijnen. Ze nam de plaats van Fanny Lafeber in en ze bezorgde een nieuwe setwinst voor de groen-gelen. In set vier stoomde Hermes via 9-16 naar 17-25.

Met deze 1-3-zege kwalificeert Hermes Rekkenshop Oostende zich voor de kwartfinales van de beker van België. Daarin is Saturnus Michelbeke de tegenstander en dat wordt dus een heruitgave van de finale van het vorige seizoen. Michelbeke speelt wellicht vrijdag 1 november thuis. De terugmatch zou zondag 3 november aan zee plaats hebben.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier