Bij Menen noemden de spelers het de match van het jaar en de fans pikten die boodschap ook op, want de Vauban liep - onder andere ook met de aanwezigheid van 100 Aalstsupporters - aardig vol.

Anshel Ver Eecke was terug na ziekte en startte meteen ook in de basis. Bij Aalst stonden met Tim Smit en Janusz Gorski twee ex-spelers van Par-ky op het parket, Robbe Vandeweyer moest vanuit de huppelhoek toekijken.

Leuk matchbegin met twee ploegen die zich geregeld lieten opmerken en die haasje-over met mekaar speelden: 5-3, 7-8, 10-9, 10-11 en 12-11. Aalst had het lastig met de floatopslagen van De Vries en coach Devoghel stelde de tactiek bij tijdens een time-out: 13-11. De outsmash van Gorski bij 16-13 kostte hem zijn stek, Claes loste de Pool af. Menen verloor de voorsprong meteen erna omdat De Vries en Ver Eecke niet tot scoren kwamen. Die laatstgenoemde reageerde met punten bij 17-16 en 18-17. Een misverstand koste Par-ky een belangrijk punt en de ingevallen Vandeweyer acete weer gelijk: 22-22. Spanning troef in de Vauban met Menen die de eerste setballen afdwong en Aalst die het nadien overnam en de thuisploeg zwaar onder zette. Menen kraakte pas bij de 28-30, maar dat kwam wel door een vermeende netfout. Kapitein Sinnesael ontplofte van woede en kreeg nog eens een geel karton ook.

Dramatisch begin van de tweede beurt met Menen dat op 0-3 kwam en waarin Demirovic al snel gewisseld werd door Vandecaveye. Peris zag niet direct beterschap en probeerde het dan maar met een time-out: 1-6. De wonde zou alleen dieper worden: Aalst via 4-11 naar 6-15. En het kon nog erger: Staszewski voor 6-18. Zo'n afstraffing hadden ze nog maar zelden meegemaakt in de Vauban. De lijdensweg eindigde bij 13-25.

Weer een opdoffer in set drie met de scheids die de lijntjesman overrulde bij 10-8, Sinnesael moest rood slikken en dat levert de tegenstander een punt op: 10-9. De poppen nu helemaal aan het dansen. Sinnesael met een tweede rood: 11-13 en scheidsrechter Herbots door het thuispubliek als schuldige aangewezen. Tussen alle frustratie door herademde Menen wel. In een helse en bij momenten agressieve sfeer weer op voorsprong (15-14) via De Vries. Zou het dan toch nog kunnen? Het leek in elk geval weer moeilijk te worden omdat Sinnesael zijn aanval buiten zag stranden (20-22). De hoop verdween helemaal na een nieuwe outsmash van de Vries. Zaterdag staan Menen en Aalst weer lijnrecht tegenover mekaar maar dit keer wel in competitieverband.

(MPM/Foto MPM)

Bij Menen noemden de spelers het de match van het jaar en de fans pikten die boodschap ook op, want de Vauban liep - onder andere ook met de aanwezigheid van 100 Aalstsupporters - aardig vol. Anshel Ver Eecke was terug na ziekte en startte meteen ook in de basis. Bij Aalst stonden met Tim Smit en Janusz Gorski twee ex-spelers van Par-ky op het parket, Robbe Vandeweyer moest vanuit de huppelhoek toekijken.Leuk matchbegin met twee ploegen die zich geregeld lieten opmerken en die haasje-over met mekaar speelden: 5-3, 7-8, 10-9, 10-11 en 12-11. Aalst had het lastig met de floatopslagen van De Vries en coach Devoghel stelde de tactiek bij tijdens een time-out: 13-11. De outsmash van Gorski bij 16-13 kostte hem zijn stek, Claes loste de Pool af. Menen verloor de voorsprong meteen erna omdat De Vries en Ver Eecke niet tot scoren kwamen. Die laatstgenoemde reageerde met punten bij 17-16 en 18-17. Een misverstand koste Par-ky een belangrijk punt en de ingevallen Vandeweyer acete weer gelijk: 22-22. Spanning troef in de Vauban met Menen die de eerste setballen afdwong en Aalst die het nadien overnam en de thuisploeg zwaar onder zette. Menen kraakte pas bij de 28-30, maar dat kwam wel door een vermeende netfout. Kapitein Sinnesael ontplofte van woede en kreeg nog eens een geel karton ook. Dramatisch begin van de tweede beurt met Menen dat op 0-3 kwam en waarin Demirovic al snel gewisseld werd door Vandecaveye. Peris zag niet direct beterschap en probeerde het dan maar met een time-out: 1-6. De wonde zou alleen dieper worden: Aalst via 4-11 naar 6-15. En het kon nog erger: Staszewski voor 6-18. Zo'n afstraffing hadden ze nog maar zelden meegemaakt in de Vauban. De lijdensweg eindigde bij 13-25.Weer een opdoffer in set drie met de scheids die de lijntjesman overrulde bij 10-8, Sinnesael moest rood slikken en dat levert de tegenstander een punt op: 10-9. De poppen nu helemaal aan het dansen. Sinnesael met een tweede rood: 11-13 en scheidsrechter Herbots door het thuispubliek als schuldige aangewezen. Tussen alle frustratie door herademde Menen wel. In een helse en bij momenten agressieve sfeer weer op voorsprong (15-14) via De Vries. Zou het dan toch nog kunnen? Het leek in elk geval weer moeilijk te worden omdat Sinnesael zijn aanval buiten zag stranden (20-22). De hoop verdween helemaal na een nieuwe outsmash van de Vries. Zaterdag staan Menen en Aalst weer lijnrecht tegenover mekaar maar dit keer wel in competitieverband. (MPM/Foto MPM)