Bekerduel tussen Marke-Webis B en VT Kortrijk: “We geloven in een stunt”

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis B mag het moeilijk seizoensbegin in eerste divisie even achter zich laten, want zaterdag wacht een bekerverplaatsing naar VT Kortrijk.

Bij Marke-Webis is Simon Durnez nog onzeker voor de derby. Hij verzwikte eerder deze week zijn enkel en kon niet trainen. “Het zou wel jammer zijn mocht ik niet inzetbaar zijn“, opent de 22-jarige libero. “Een derby zorgt sowieso voor extra motivatie en zo’n speciale match wil je altijd spelen en vooral ook winnen.”

Ondanks het klasseverschil durft Simon zijn ploeg niet als favoriet naar voren schuiven. “Enerzijds zitten de jongens van Kortrijk in een goede flow omdat ze het goed doen in tweede divisie, terwijl wij het een reeks hoger toch lastig hebben. Aan de andere kant kennen we de tegenstander heel goed en klopten wij hen vorig seizoen toch een drietal keer. Dat pleit dan weer in ons voordeel.”

Gelijkopgaande partij

Laat ons er gewoon maar van uitgaan dat het een evenwichtige match wordt. Voor ons is deze wedstrijd in de beker nationaal/divisie het ideale moment om de moraal weer op te krikken om op die manier weer gelanceerd te geraken in de gewone competitie.”

Voor VTK-speler Davigno Devlieger wordt de bekerclash nog net dat tikkeltje specialer. De 29-jarige receptie-hoek speelde heel zijn jeugd bij Webis. “Ik kijk enorm uit naar het bekerduel”, vertelt hij enthousiast. “Ik heb bij Marke-Webis een heel leuke tijd beleefd. Ik hield ook veel vrienden aan die periode over. Het wordt zeker en vast een leuk weerzien.”

Davigno Devlieger doorliep de jeugdopleiding bij Marke-Webis en is op een zege gebrand.
Davigno Devlieger doorliep de jeugdopleiding bij Marke-Webis en is op een zege gebrand.© KDS

Davigno ziet alvast één grote gelijkenis tussen VTK en Marke-Webis: de geweldige sfeer. “Iedereen spreekt over de unieke sfeer bij Marke. Dat klopt wel, maar ook bij Kortrijk is dat het geval. We vormen een hecht team en spreken geregeld af naast het volleybal. Dat maakt het extra leuk om te gaan trainen en samen wedstrijden af te werken.”

“Iedereen spreekt over de sfeer in Marke, maar die is ook in Kortrijk echt geweldig” – Davigno Devlieger (VT Kortrijk)

Ondanks de liefde voor zijn ex-club heeft Davigno maar één grote wens voor zaterdag: winnen. “We geloven in een stunt. In het verleden maakten we het Marke-Webis al knap lastig. Zij staan momenteel ook voorlaatste in eerste divisie terwijl wij derde staan, weliswaar in een lagere reeks. Toch verwacht ik een gelijkopgaande partij, met hopelijk op het einde een zege van ons.”

Bij Kortrijk heeft met alvast zijn tactisch plannetje klaar. De Kortrijkzanen weten wie ze uit de wedstrijd moeten houden. “We spreken dan vooral over Niels Holvoet. De receptie-hoek is een bepalende speler. Maar zo zijn er wel meer. Bij Marke-Webis wordt men momenteel geconfronteerd met enkele blessures, maar het is en blijft een te duchten tegenstander. We zijn wel gebrand op een zege”, aldus Davigno Devlieger.

Clubderby ?

Als Marke-Webis B voorbij VT Kortrijk geraakt, dan wacht in de volgende ronde wellicht een heen- en terugwedstrijd tegen de A-ploeg van Marke-Webis. “En dat is uiteraard een droomaffiche”, zegt Durnez met fonkelende ogen. “Vorig seizoen liet de ploeg van Jan Van Huffel zich uitschakelen door Lendelede, maar met Diksmuide als tegenstander is de kans toch wel bijzonder groot dat ze dit keer wel de halve eindstrijd bereiken. (MPM)

Zaterdag 25 november om 20 uur: VT Kortrijk A – Marke-Webis B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier