Beker voor Manon Stragier en Fien Callens met Asterix Kieldrecht

Fien Callens (midden) mocht even invallen. Manon Stragier (rechts) bleef in de bekerfinale langs de kant, maar beide meisjes mogen wel een Beker van België aan hun palmares toevoegen. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

Zoals verwacht werd het een walk-over tegen Datovoc Tongeren: 0-3 na 15-25, 18-25 en 23-25. Voor de West-Vlaamse meisjes was er wel geen hoofdrol weggelegd.

Asterix Kieldrecht blijft het Belgische vrouwenvolleybal domineren. Het veroverde zondagmiddag de derde Beker van België op rij en is ook de regerende landskampioen. In een bijzonder sfeervol Sportpaleis had Tongeren in de eerste twee sets geen schijn van een kans: 15-25 en 18-25.

Kieldrecht, zonder de West-Vlaamse meisjes Manon Stagier (Wevelgem) en Fien Callens (Dentergem), liep ook in de derde set al snel uit tot 0-4. Maar plots leek de druk bij Tongeren van de schouders te vallen en de blauwe garde kwam zowaar 8-7 voor. In een spannende derde set mocht Fien Callens bij 19-19 dan toch even even invallen voor de opslag. Via de netrand werd het bijna nog een winning serve, maar het punt ging naar Tongeren waardoor Fien Callens meteen weer uit de ploeg verdween. In het setslot bezweek Tongeren dan toch onder de druk: 23-25 en de derde opeenvolgende Beker van België voor Kieldrecht.

Fien Callens : “Een mooi cadeau op mijn dertigste verjaardag”

Fien Callens (Dentergem) straalde na de bekerzege. “Ja, net op mijn dertigste verjaardag. Een mooi cadeau voor mijn nieuwe voordeur. Een bekerfinale is altijd moeilijk. Je komt zelden in je gewone spel. De eerste twee sets ging het erg vlot, in de derde moesten we een tandje bij steken. Dit is een bekroning voor het mooie seizoen dat we al gespeeld hebben.”

Ook de pas 16-jarige Manon Stragier speelt bij bekerwinnaar Kieldrecht. Ze kwam echter niet uit de huppelhoek. “Natuurlijk had ik graag enkele punten meegespeeld, maar niettemin geniet ik mee met volle teugen. Ik heb dit jaar al veel mogen spelen, ook veel vooruitgang geboekt. Dit smaakt naar meer natuurlijk”, aldus Manon die zich snel naar het feestgedruis haastte.

Na de damesfinale en voor de herenfinale volgde er een wedstrijd tussen BV’s (sporters tegen niet-sporters). Van West-Vlaamse zijde is het uitkijken naar Xavier Malisse en Niels Destadsbader.

Knack om 16 uur tegen Antwerpen

Om 16 uur is het de beurt aan Knack Roeselare voor hun bekerfinale tegen Topvolley Callant Antwerpen. (LB-WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.