Knack verliest in de belle bij Maaseik

Archieffoto © YORICK JANSENS BELGA
Redactie KW

Na de bekereliminatie door Menen woensdag kon Knack Roeselare zich bij Maaseik niet direct herpakken. De ploeg verloor 3-2. Maaseik is ook al uitgebekerd.

Maaseik en Roeselare delen de leidersplaats met 13 punten. Omdat Maaseik nog ongeslagen is, voert het de leiding aan.

Coach Vanmedegael opende met D’Hulst aan de spelverdeling, Verhanneman en Desmet op de receptie/hoek, Coolman en Van de Velde die de voorkeur genoot op Fasteland bezetten het midden met Ahyi als hoofdaanvaller en Deroey als libero.

De eerste vier sets kregen hetzelfde scenario waarbij de ploeg die het eerst een meerpuntenbonus bijeen kreeg de set ook binnenhaalde. De eerste set was dat Knack dat na een 6-6 via 9-10 naar 11-15 doortrok nadat Reggers met een ace de thuisploeg naar 11-12 bracht. Verhanneman en Ahyi zorgden evenwel voor die verpuntenbonus die niet meer echt verontrust werd. Het werd zelfs 16-23 want ook Desmet en Van de Velde scoorden. Ahyi zorgde bij 19-23 voor de eerse setbal en nadat Desmet de eerste met een voetfout op de service verkwanselde serveerde Reggers fout naar 20-25.

De eerste herneming sloegen Martinez en Cirovic Maaseik naar 5-1 en die achterstand kon Knack nooit meer helemaal dichten. Al werd er wel naar 13-12 aangedrongen door ondermeer Van de Velde. Knack kon evenwel niet overnemen want ging zelf teveel in de fout. Maaseik kwam zelfs 21-15 voor om na een Roeselaarse remonte naar 23-21 via Reggers de setbal af te dwingen en 25-22 gelijk te stellen.

In set drie kon Roeselare dat constant leidde bij 9-10 een kloof naar 15-20 slaan wat dan vooral de verdienste was van Desmet die nu wel slag op keer afwerkte en daarin van Ahyi assistentie kreeg. Bij 17-23 duurde het wel nog even eer Knack bij 19-24 de setbal versierde. Het was Verhanneman die de derde setbal naar de 21-25 verdubbeling doorsloeg.

De vierde beurt was het Knack dat constant moest achtervolgen maar nooit dichter dan naar drie punten kon remonteren. Daarvoor lag de eigen foutenlast te hoog en bij Maaseik was vooral opposiet Reggers niet meer af te stoppen. Hij zorgde ook voor de eerste setbal, Van de Velde neutraliseerde die nog wel maar een foute aanval van Ahyi leverde Maaseik met 25-20 de belle op.

Daarin bepaalden voor Maaseik zowel Martinez als Reggers het verschil. Maaseik kon een initiële 1-3 naar 5-3 ombuigen en liet zich niet meer verrassen. Verhanneman kwam wel nog aandringen naar 8-7 maar Maaseik rondde gedecideerd af naar 15-12.

Maandag reist Knack Roeselare naar Friedrichshafen waar woensdag de eerste wedstrijd van de Champions League gespeeld wordt. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.