Decospan Volley Team Menen houdt titelverdediger Knack Roeselare uit halve finales beker van België

© (Foto VDB)

Knack Roeselare werd in de kwartfinale van de beker in eigen huis door de buren uit Menen geëlimineerd. Menen kwam met 23-25 en 21-25 twee sets voor, Knack knokte zich met 25-22 weer in de wedstrijd maar miste de vierde beurt met 22-25 de belle.

Knack Roeselare werd in de kwartfinale van de beker in eigen huis door de buren uit Menen geëlimineerd. Menen kwam met 23-25 en 21-25 twee sets voor, Knack knokte zich met 25-22 weer in de wedstrijd maar miste de vierde beurt met 22-25 de belle.

Een terechte zege is het van het jonge Menense geweld tegen de ervaringrijke thuisploeg die nooit zijn normale niveau haalde. Al was dat dan vooral de verdienste van Menen dat vanuit een sluitende verdediging met libero Stuer in een hoofdrol ook scherper afwerkte dan de thuisploeg waarbij de aanvallers moesten wroeten om een bal op de grond te krijgen.

Bij Roeselare startte Vanmedegael in zijn type-opstelling met D’Hulst aan de spelverdeling en Ahyi als hoofdaanvaller, Verhanneman en Desmet bezetten de receptie/hoek waar Coolman en Fasteland het midden bevolkten met Deroey als libero.

Aan de overkant gaf Depestele het vertrouwen aan spelverdeler Lankinen, centrumpelers Sinnesael en Andersen, Kindt was de opposiet waar Rotty en Plaskie de hoeken bezetten. Stuer stak in de liberotrui.

Menen manifesteerde zich van meetaf aan met eerst Kindt aan het kanon later gevolgd door Rotty waar Plaskie bij 5-8 een driepuntenbonus op het bord sloeg. Coolman en Verhanneman hingen de bordjes gelijk en als zowel Kindt als Plaskie aanvallend in de fout gingen mokerde Ahyi de 14-11 op het bord. Knack bleef constant leiden al profiteerde Menen dan van Roeselaarse onzuiverheden als een netfout en foute services om die achterstand niet te zien oplopen. Knack kwam wel nog 23-21 voor maar dan scoorde Ahyi niet noch Coolman Lankinen blokkend en met een plaatsbal zorgde voor de 23-23. Rotty sloeg voor de bezoekende setbal op het bord die hij zelf verzilverde naar 23-25.

Blokfestival

Knack bleef de eerste herneming in hetzelfde beddeke ziet: niet de minste servicedruk, aanvallers die drie keer moesten aanleggen eer zij scoorden en Menen dat met elf counterende bloks vier eenheden beter deed dan Knack. Sinnesael sloeg een 16-15 gelijk en dan moest Knack afhaken want Plaskie en een blokkkende Andersen tekenden voor de 17-20. Die achterstand kreeg Knack niet meer gedicht want Sinnesael liet in dat setslot nog drie bloks noteren naar 21-25 en 0-2. Euforie bij de Menense supporters.

De derde beurt verliep compleet gelijk opgaand en Knack kon nog altijd zijn wil niet opdringen. Zelfs als het 21-18 voor stond. Desmet noch Ahyi konden een gaatje in de bezoekende verdediging vinden. Weer Sinnesael met twee bloks en een afwerkende Rotty hingen de bordjes gelijk naar 22-22. Tot de ingekomen Van de Velde, een blokkende Coolman en Verhanneman aanvallend voor de 25-22 aansluitingsset zorgden.

Belle ver weg

Even weer laaide de hoop bij de Roeselaarse aanhang én spelers op. Maar Menen zette resoluut via Plaskie, Rotty en Kindt een 1-4 op het bord. Knack kon die zwoegend wel naar 10-10 herleiden maar moest bij 12-13 helemaal afhaken. Met eerst Kindt, daarna Plaskie twee keer en Rotty werd het 12-17. Roeselare kon via een secuurder afwerkmoment nog even de schijn ophouden maar dichter dan 21-23 kwam de thuisploeg niet meer en Menen rondde de kwalificatie met 22-25 af.

Decospan Menen neemt het in de dubbele halve finale op tegen de winnaar van Caruur Gent – Tectum Achel. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.