Beerlanders Beernem werpen de handdoek

Staand v.l.n.r. Jan Vandenbergh, Brent De Craemer, Tijs Decorte, Leander Dalle en Wim Braems (coach). Zittend v.l.n.r. Gregory Van Renterghem, Simon Beernaert, Sebastiaan Claerhout, Jan-Thomas Missinne, Mathias Claeys en Fréderic Coene. © GD
Redactie KW

Dit jaar zou Beerlanders Beernem het 20-jarig bestaan vieren, maar dit zal in mineur moeten gebeuren.

In de competitie staan ze troosteloos op de laatste plaats in eerste provinciale met slechts twee overwinningen op 13 wedstrijden. Afgelopen weekend werd wel een puntje meegepikt bij het derde geklasseerde Hermes Oostende maar coach Wim Braem drukte na afloop van de match alle hoop op herstel onmiddellijk de kop in. “Ik vrees voor de toekomst van de Beerlanders”, klonk het bij de coach.

Van het bestuur hebben alle spelers groen licht gekregen om een nieuwe ploeg te zoeken“, vertelt Braem. “Het is niet zo dat de ploeg op zijn geheel naar een nieuwe club zal verkassen, maar iedereen zal individueel een nieuwe ploeg mogen zoeken. Hoe het nu verder gaat op bestuurlijk vlak, daar heb ik geen zicht op. Maar ik denk dat we ergens in april onze allerlaatste wedstrijd als Beerlander zullen afwerken”, besluit hij.

Afscheid

Enkele uren later bevestigde voorzitter Jorik De Keyser dit triestige nieuws. “In plaats van een feest moeten we nu noodgedwongen afscheid nemen van onze sportploeg”, vertelt hij duidelijk ontgoocheld. “Het heeft totaal niets te maken met het sportieve geheel van de club. Wel alles met de organisatie. Vorig jaar al had ik mijn afscheid als voorzitter aangekondigd samen met de penningmeester en gingen we druk op zoek naar een paar vervangers. Helaas voelde niemand zich geroepen om enige verantwoordelijkheid op te nemen. Op een bepaald ogenblik had ik ongeveer zeven taken te vervullen en als je dan geen vrijwilligers vindt die je een handje kunnen helpen, weet je hoe laat het is en moet ik met pijn in het hart deze club laten gaan.”

Jeugd

In eerste instantie werd wel gedacht aan een fusie met de damesploeg uit Sint Joris. “Afgelopen woensdag heb ik nog samen overlegd met het bestuur van Sint Joris, maar het werd vlug duidelijk dat deze club het niet zag zitten om de heren in te passen in hun structuren. Wat mij echter het meeste zorgen baart, zijn de jongeren. Gelukkig kunnen de allerkleinsten die onze balschool volgen wel naar de damesploeg overstappen. Voor onze enige jeugdploeg, de U15, ben ik nog op zoek naar een oplossing. Dit zal voornamelijk gebeuren in overleg met de ouders. We zullen zien wat de mogelijkheden zijn. De bereikbaarheid van de nieuwe club, lees het vervoer voor de ouders, zal voornamelijk een rol spelen in hun keuze, wat heel normaal is en wij als club gaan ons daar bij aansluiten. Mocht er echter plots een deus ex machina opstaan die onze club nog wil redden dan mag hij of zij altijd bellen, maar ik vrees ervoor”, besluit hij lachend. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier