Beachvolleytoppers te gast in Ieper

© Organisatoren Walter Seys en Miranda Vanderstraeten. (Foto EF)
Redactie KW

De Grote Markt vormt komend weekend het decor van de vijfde manche in het BK beachvolleybal. In tegenstelling tot vorig jaar tekenen nu wel alle toppers present.

Vorig jaar viel de Ieperse manche van het BK Beachvolley nog samen met enkele internationale tornooien en hadden de organisatoren af te rekenen met heel wat afzeggingen. Dit jaar kunnen de bezoekers naast de Dolle Dagen en de mooie markt van Ieper ook genieten van het beste wat het Belgische beachvolleybal te bieden heeft.

Zowel de leiders bij de heren (Dries Koekelkoren en Tom Van Walle) als bij de dames (Maud Catry en Els Vandesteene) gaan voor de eindoverwinning. Wel afwezig zijn de winnaars van vorig jaar en tweede in het algemeen klassement, de broers Lander en Louis Vandecaveye.

Katjes organiseren

Voor organisatoren Walter Seys en Miranda Vanderstraeten (voorzitter en ploegverantwoordelijke van Katjes Ieper) kan het weekend er niet vlug genoeg aankomen. “Het is de derde keer op rij dat we als bestuur van Katjes Ieper weer instaan voor de organisatie“, klinkt het bij Walter Seys. “We hebben ondertussen een trouwe ploeg medewerkers uitgebouwd die weer het beste van zichzelf gegeven hebben om alles in goede banen te leiden.”

“Er komt heel veel bij kijken maar gelukkig beschik ik over een enthousiaste ploeg medewerkers.”

Het blijkt altijd een uitdaging om voldoende ballenrapers en markeerders te vinden want het tornooi valt midden in de examens. Er komt heel veel bij kijken maar gelukkig beschik ik over een enthousiaste ploeg medewerkers.”

We hopen op een talrijke opkomst, maar beseffen dat het weer daar voor veel tussen zit. Vorig jaar was het bloedheet, in zoverre dat enkele medewerkers een heuse zonneslag opdeden. Zo warm hoeft het dit keer dus niet te worden, maar we willen vooral regenbuien vermijden.”

Een extra dimensie is alvast de deelname van de plaatselijke wildcard Leen Corneillie en Lieselot Leys, die zich na meerdere succesverhalen bij Vlamvo Vlamertinge eens kunnen meten met de top van het Belgische beachvolleybal.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.