Beachvolley op Ieperse Grote Markt

Komend weekend vormt de Grote Markt het epicentrum voor het Belgische beachvolleybal. Vrijdagavond komen de recreanten in actie, zaterdag en zondag is de nationale top aan de slag.

© Walter Seys van Katjes Ieper (links) samen met Thierry Buseyne van de Ieperse sportdienst voor de beachvolleyterreinen op de Gr

Walter Seys (72) van de Ieperse volleybalclub Katjes Ieper is een van de grondleggers van het tornooi. “Komend weekend is het onze 23ste editie, dit opnieuw in samenwerking met de Ieperse sportdienst en met de steun van het stadsbestuur”, vertelt Walter. “Vrijdag is er een tornooi voor spelers die niet in competitie aantraden het voorbije seizoen. Om 17.30 uur gaat dat tornooi van start, het einde is voorzien omstreeks 22.30 uur. We verwachten een twintigtal ploegen.”

1.000 ton zand

Zaterdag en zondag is er dan een manche van het BK. “Zaterdag is er de kwalificatie, zondag de Grand Slam. De voorbije week werden de terreinen aangelegd en de omheiningen en publiciteitsborden geplaatst. Er zijn vier velden. In totaal werd er 1.000 ton zand geleverd“, weet Walter te melden.

Het weer is een cruciale factor voor veel kijklustigen. Walter: “We hopen dat het meevalt. Deze manche is een van de mooiste van het land. Met op de achtergrond de Lakenhallen vormt dit een uniek decor. Reken daar nog de Dolle Dagen bij en de spelers en hun familie kunnen tussen de matchen door gezellig kuieren.”

Medewerkers

Na 23 edities hoopt Walter binnen twee jaar een jubileum te vieren. “Dankzij de goede verstandhouding met het stadsbestuur en de sportdienst kunnen we dit evenement elk jaar opnieuw organiseren. Toch is het niet evident om telkens voldoende medewerkers te vinden. Jongeren die we normaal als ballenrapers inschakelen, zijn moeilijker te vinden. De Dolle Dagen vallen midden hun examenperiode.” (API)

Grand Slam op zondag

Zaterdag (kwalificatie) en zondag (grand slam) wordt er een manche van het BK gespeeld. De inschrijvingen sloten dinsdagavond af. Er zijn 40 herenploegen en 23 damesploegen.

Bij de heren verschijnen met Martijn Colson/Dennis Deroey de nummers één van het klassement op het Ieperse zand. Hun grootste uitdagers worden wellicht Bob Douwen/Joppe Paulides (4), Tim Degruyter/Gilles Vandecaveye (5) en Anshel Ver Eecke/Lienert Cosemans (6).

Bij de dames krijgen we de eerste drie duo’s van de rangschikking aan de opslag: Lisa Van den Vonder/Sarah Cools (1), Stephanie Van Bree/Britt Ruysschaert (2) en Maud Catry/Els Vandesteene (3). Er worden opvolgers gezocht voor Tom Van Walle en Dries Koekelkoren en Julie De Beule en Nina Coolman. De huidige nummers één bij de heren en de dames waren vorig jaar verliezend finalist. (API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.