Basil Dermaux (19) proeft van hoogste niveau bij Decospan: “Ik weet nog niet waar ik sta”

Basil Dermaux: “Ik kijk uit naar de confrontatie met Roeselare.” (foto MP) © Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Vicekampioen Decospan heeft het volleyjaar met een valse noot ingezet door een zware 3-0-nederlaag te incasseren bij Aalst. Nieuwkomer Basil Dermaux is pas 19, maar kreeg van coach Depestele wel al direct speelminuten als hoofdaanvaller.

Toch blikt Dermaux met gemengde gevoelens terug op zijn debuut. “Ik miste mijn twee opslagen en ook aanvallend heb ik de ploeg niet zoveel kunnen bijbrengen”, is Dermaux streng voor zichzelf. “Natuurlijk draaide de ploeg niet zo lekker op het moment dat ik inviel, maar ik denk dat er misschien ook wat stress mee gemoeid was.”

Uitdaging

De 19-jarige student industrieel ingenieur aan de UGent speelde vorig seizoen de pannen van het dak bij Knack C en versierde daarmee een mooie transfer naar Menen. Had hij toch stiekem niet gehoopt om bij Roeselare te kunnen blijven? “Aan de ene kant vond ik het natuurlijk jammer dat er bij Knack A geen plek was voor mij, maar aan de andere kant is het ook logisch. Ik denk dat ik nog tekort kom om mee te draaien in de eerste ploeg en dus was er geen ander goed alternatief. Promoveren naar de tweede ploeg van Knack vond ik net iets te weinig uitdagend. Het zou allicht iets te makkelijk zijn in die reeks. Ik wilde een grotere challenge en die vond ik bij Menen. Het is nog moeilijk te zeggen wat mijn persoonlijke ambities kunnen zijn bij deze club. Ik weet nog niet goed waar ik sta, maar ik zou het wel leuk vinden om de coach zoveel mogelijk te doen twijfelen. Bij Decospan kan ik mijn studies ook goed combineren met mijn volleyloopbaan. Ik neem nu 36 studiepunten mee en dat is dit semester goed voor drie vakken. Na Nieuwjaar zijn dat er vier.”

Kwalificeren

Zaterdag speelt Menen tegen Guibertin, woensdag komt Knack op bezoek. “Ik kijk uiteraard iets meer uit naar de confrontatie met Roeselare. We willen hen als ploeg zoveel mogelijk proberen te ambeteren. Maar het tweeluik tegen Guibertin is ook belangrijk. Eerst willen we punten pakken in de competitie en daarna proberen we ons tegen dezelfde tegenstander te kwalificeren voor de volgende bekerronde. Voor mij wordt die wedstrijd alvast een stap in het onbekende, want ik weet nog niets over die tegenstander”, besluit Basil Dermaux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier