Balti wil ongeslagen blijven na kraker tegen Torhout

(foto EL) © ELD
Redactie KW

In tweede nationale van het herenvolleybal staat zaterdagavond de kraker tussen Rembert Torhout en Balti Kortrijk op het programma. Beide ploegen zijn na respectievelijk 8 en 7 speeldagen nog ongeslagen. We blikken vooruit met ex-Torhout spelers, maar nu bij de Spurs, Gert Nieuwlaet, Jop Vercruysse en Thibaut Van Acker.

Vorig weekend won Balti Kortrijk Spurs nog met sprekend gemak tegen VC Doornik met 0-3 (15/25, 19/25, 23/25). “Tegen een van de mindere ploegen uit de reeks was dit toch een redelijk gevaarlijke opdracht”, vertelt de 33-jarige Gert Nieuwlaet. “We hebben het heel volwassen gespeeld. Dit soort ploegen zijn altijd gevaarlijk, een week voor een topper.”

“In die topper tegen Torhout verwacht ik een leuke partij. Het zal voor mij ook een leuk weerzien zijn met Wouter Verhelst. Het is een club waar de werking goed zit, en waar ik altijd graag heb gespeeld met een goed bestuur. Ik beleefde daar een schitterend jaar waar we na een heel goed seizoen, nipt niet promoveerden en tweede werden samen met Jop en Thibaut.”

“De sleutel zal bij de opslagdruk liggen en de receptiekwaliteit. Maar vooral de vorm van de dag zal een rol spelen. Het is jammer dat we voor de wedstrijd tegen Doornik drie weken geen match hadden, waardoor we weer in roulatie moesten komen. In Torhout de punten pakken zou een grote stap zijn”, aldus de Zultenaar.

Blij weerzien

Ook Jop Vercruysse kijkt reikhalzend uit naar confrontatie met de ploeg waar hij zijn volledige jeugdopleiding genoot, tot en met de eerste ploeg. “Wij en Torhout lieten nog geen of weinig steekjes vallen, het zal er dus op aan komen om dit ook niet tegen de andere ploegen te doen”, zegt de 32-jarige Gentenaar. “Het zal een blij weerzien zijn met jongens als Leander, Wouter, ‘J-P’ en Kristof. We zijn twee ploegen die aanvallend sterk zijn. Het zal zaak zijn om de receptie onder controle te houden. Voorspellen is moeilijk.” (Eddy Lippens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.