As nam de betere start, Evrard verdeelde verrassend gevarieerd en libero Baens recupereerde sterk in verdediging. Lendelede was op achtervolgen aangewezen en slaagde er niet in een vroege achterstand te dichten om 25-15 te verliezen.

De eerste herneming trok Lendelede de servicedruk op en vond de thuisploeg receptioneel in gebreke. Lendelede kwam 2-7 voor maar een enthousiast spelende thuisploeg kon bij 13-13 gelijkstellen en zelfs 18-14 voor komen. Tot Smeets en Stojanovic begonnen te scoren en Lendelede via 20-23 met 22-25 gelijkstelde omdat Zwaanswijk de set serverend afrondde.

Beide teams hielden elkaar zowel de derde als vierde set in evenwicht op het scorebord tot 18-18. Maar dan werkten de plaatselijke aanvalsters efficiënter af, wat in set drie naar de 25-20 verdubbeling leidde. In set vier spartelde Lendelede nog wel tegen om lasnog de belle af te dwingen. Maar dichter dan 25-22 bracht dit de bezoeksters niet. Door die zege wipt As met 1 punt over Lendelede dat de play-off op 2 punten begon en naar de laatste plaats terugzakt.

(RB)