B&W Lendelede en Knack Roeselare sparren 2-2 gelijk

B&W Lendelede en Knack Roeselare samen op één foto voor hun eerste oefenpot van een nieuw volleybalseizoen. © GF
Redactie KW

Voor zowel Liga B-ploeg Lendelede als Liga A-team Knack Roeselare was het de eerste oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Knack won de eerste twee sets met respectievelijk 14-25 en 15-25. Daarna kwam de thuisploeg beter in het stuk voor, milderde met 25-20 en stelde met identieke cijfers gelijk. Bij die 2-2 hielden beide coaches het voor bekeken, er kwam geen belle aan te pas. Ruim honderd supporters genoten bij momenten van aardig volleybal.

Speelkansen voor nieuwkomers

Bij de thuisploeg kregen de nieuwkomers libero Bisaerts, spelverdeler Bekaert, Neyrinck en Coucke speelgelegenheid. Knack Roeselare miste vijf spelers met de internationals Tuerlinckx en Coolman, waar Van de Voorde die uit de kern viel nog enkele dagen rust kreeg vooraleer hij zich bij de groep zal voegen. Spelverdeler Walsh en centrumspeler Fasteland toeren nog met hun nationale ploeg.

Knack dus zonder specifieke middenspelers, maar met per set afwisselend Desmet en Kindt als vaste middenspeler of opposite was deze oefenpot ook voor Knack leerrijk.

De inleidende set maakte Knack aan het net het verschil. Een bedrijvige Desmet in het midden en de Amerikaanse nieuwkomer op de hoek Holt sloegen Knack van 6-8 naar 9-15. Als Roeselare ook blokkend begon te scoren, lag de eerste deelwinst rap vast waarbij Kindt de setbal van achter de drie meter vastlegde.

Overlast aan outsmashes

Zelfde scenario zowat de eerste herneming, waarbij Lendelede een vroege 4-9-achterstand wel naar 8-9 herleidde en tot 13-15 standhield. Maar dan verhoogde Roeselare de servicedruk en vond Lendelede in receptie in gebreke, wat tot een overlast aan outsmashes leidde. Verhanneman sloeg met twee aces de setbal op het bord die nu door Desmet van achter de drie meterlijn verzilverd werd.

Vanaf de derde beurt kwam Lendelede nadrukkelijker in de wedstrijd. Het was Coucke die zowel serverend als in de afwerking de voorsprong vorm gaf en Lendelede van 7-5 naar 10-5 uitdiepte. Die achterstand kreeg Knack niet meer gedicht, want in verdediging liet Roeselare zich in een onuitgegeven rotatie nogal eens verrassen. Idem dito in set vier waar aan beide kanten nogal wat servicemissers genoteerd werden, maar Lendelede een vierpuntenbonus niet meer prijsgaf om 25-20 af te ronden naar dat gelijkspel.

Nieuw voor komend seizoen in het volleybal is dat de raad van bestuur van Volley Belgium beslist heeft dat in alle reeksen de technische dode tijden bij 8 en 16 punten afgeschaft worden vanaf 1 september.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier