B&W C Lendelede wint met 0-3 bij Rembert Torhout

Black and White Company Lendelede (archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

Door met 0-3 te winnen van eerstenationaler Rembert Torhout A krijgt Lendelede riant uitzicht op de finale van de provinciale beker voor nationale en divisie. Het volstaat voor Lendelede in de terugwedstrijd van deze halve finale begin maart twee sets te winnen om het ticket voor de finale op zak te hebben.

Rembert Torhout werkte wel een verdienstelijke partij af tegen Lendelede dat zonder de geblesseerde spelverdeler Vanooteghem en middenspeler Jan Verhelst die niet helemaal fit was moest aantreden. Dat bracht Stijn Bekaert aan de spelverdeling waar Paulides zijn middenstek opnam. Torhout moest het wel doen zonder de geblesseerde Wouter Verhelst en dat scheelt meer dan een slok op een borrel.

De inleidende beurt verkeek Torhout de kans op openingswinst als het een 23-21 niet in setwinst kon doortrekken en maar liefst zes setballen geneutraliseerd zag door ofwel een gretig Lendelede of eigen fouten. Bij 30-30 zorgden twee Lendeleedse counterende bloks voor de 30-32 bezoekende openingswinst.

De eerste herneming bleef Torhout aanvankelijk de score aanvoeren en sloeg bij 8-8 vanop de servicelijn een vierpuntenkloof naar 12-8 bijeen want Lendelede maakte een minder zuiver receptiemoment door. Balduyck die sterk afwerkte herleidde evenwel naar 16-16 en een 16-18 bonus. Dat brak de veer bij Torhout dat zich aan teveel individuele fouten bezondigde en de rol moest lossen. Lendelede trok door naar de 20-25 verdubbeling.

De thuisploeg herpakte zich de derde beurt evenwel en drong nog fel aan naar de aansluitingsset in een gelijk opgaande deelbeurt. Maar ook die derde set kon Torhout net niet belsuiten waar Lendelede met al zijn ervaring dat wel deed naar 23-25.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier