B&W C Lendelede wint 3-0 tegen Tchalou

In de derde set kwam Nymphe Verrelst aanvallend weer op het voorplan. © VDB
Redactie KW

Door volle wedstrijdwinst te pakken tegen rode lantaarn Tchalou blijft een nog altijd gemotiveerd Lendelede op de achtste plaats, twee punten voor Antwerpen dat voorlaatste staat. Lendelede won de eerste set overtuigend met 25-17, kon 25-21 verdubbelen om in de derde beurt een aanklampend Tchalou met 25-22 af te houden.

Lendelede-coach Wittebolle opende met De Leeuw aan de spelverdeling, Verrelst en Zwaanswijk op de receptie/hoek, Madsen en Verhulst namen het centrum voor hun rekening met Neyt als opposiet en Voets die in de liberotrui stak. In een tot 7-7 gelijkopgaande eerste set maakte Lendelede met bloks van Neyt en Madsen en daarna knap aanvalswerk van beiden het verschil naar 13-7. Als Verrelst zich daarna aanvallend kon uitleven, 5 op 6 die eerste beurt, en libero Voets alles van de vloer veegde waardoor Lendelede scoorde op de counter kwam Tchalou niet meer in het stuk voor. Temeer Lendelede via een verzorgde servicedruk het de Waaltjes in receptie moeilijk maakte. Het duurde wel even eer Lendelede bij 24-15 die setbal naar deelwinst doortrok, want Neyt werd twee keer blokkend gecounterd. Het was Verrelst die de 25-17 rondsloeg.

De tweede set zag Lendelede een 3-2 naar 3-4 herleid, omdat Verrelst eerst een plaatsbal miste en daarna blokkend werd gcounterd. Maar dan zorgde zij op haar eentje voor de 7-4 met een secure aanval en drie servicepunten op rij waar Tchalou geen weg mee wist. Toch kwamen de bezoeksters naar 10-10 profiterend van enkele missers bij Lendelede. Daarna ging het gelijk op naar 18-17 met tussendoor een dubbele wissel waarbij Masschaele ingebracht werd aan de spelverdeling en Vandewiele hoofdaanvalster werd. Zij liet de 20-17 optekenen, Verrelst klopte naar 23-21. Madsen won een netduel naar 24-21 en weer Vandewiele verzilverde die eerste setbal naar 25-21.

In set drie ging Tchalou gemakkelijk door naar 2-5, want scoorde nu wel in de afwerking. Tot Madsen en Verrelst de bordjes bij 5-5 gelijk hingen. Hassani, Moulin en Staniulyte leidden de bezoeksters naar 9-11, maar dan kwam Verrelst aanvallend weer op het voorplan. Neyt zorgde voor de 10-11, een bezoekende netfout was goed voor de 11-11 en dan mokerde Verrelst er vier op een rij naar de kant van Tchalou en 15-11. Dat konden de bezoeksters niet helemaal meer dichten al hielp de weer ingekomen Vandewiele hen met en gemiste plaatsbal aan 20-19. Via Neyt en een counterend blok kwam de wedstrijdbal op het scorebord die Tchalou zelf buiten kegelde en 25-22 of de derde zege van Lendelede.

Woensdag reist Lendelede naar Hermes Oostende.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier