B&W C Lendelede verliest in drie sets van Nivelles

Martijn Bekaert moest noodgedwongen depanneren als centrumspeler. © VDB
Redactie KW

Na een teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Nivelles blijft Lendelede troosteloos laatste met maar twee wedstrijdpunten. De achterstand tot het achtste geklasseerde Nivelles loopt nu al op tot negen punten.

De thuisploeg moest de wet van de sterkste ondergaan want aan de andere kant stond een beter uitgebalanceerde ploeg met heel wat wisselmogelijkheden. Veel opstellingsmogelijkheden had coach Mieke Moyaert uiteraard niet want Coucke en Verhelst liggen nog altijd in de lappenmand. Spelverdeler Vanooteghem had met Flamée maar één echte middenspeler waar hij bij terecht kon, Martijn Bekaert was de tweede centrumspeler, maar dat is niet echt zijn beste plaats.

Met Paulides en Genin als receptie/hoekspelers en De Bruyne als hoofdaanvaller kon Lendelede de inleidende set gelijke tred houden tot 9-9. Dat was vooral de verdienste van Paulides die zowel van op zijn hoek als vanuit het achterveld bleef scoren. Aanvallend haalde hij een heel sterke 7 op 9.

Maar De Bruyne noch Genin konden dat betere voorbeeld volgen. Als Nivelles bij 9-9 een 0-7 neerzette met Oger en Steenhouwers in de aanval en drie keer blokkend counterde, stond een 9-16 op het bord. Omdat het stopwerk niet echt zuiver was moest Vanooteghem uitwijken naar de hoeken maar het bezoekend blok kon niet gesloopt worden. Naast die moeizame spelopbouw noteerden wij ook enkele misverstanden en dat maakte het Nivelles mee gemakkelijker om met 14-25 eerste deelwinst in te schrijven.

Opstapeling van fouten

De eerste herneming kreeg een identiek verloop met Lendelede dat verdienstelijk aanklampte naar 10-10 maar dan weer in de fout ging in de afwerking waar Nivelles vooral via de centrumspelers Alexandre Hougardy en de voor Lheureux ingekomen Xavier Hougardy de kloof maakte naar 13-18. Lendelede kreeg geen aanval meeer klaar en zag de bezoekers met 16-25 verdubbelen.

Coach Moyaert moest iets doen en bracht er Vanneste in voor De Bruyne waarbij Bekaert de gedeelde spelverdelersverantwoordelijkheid met Vanooteghem toegeschoven kreeg. Even nog hoop bij de thuisploeg want die derde beurt kwam Lendelede 7-2 voor. Dan stapelden de fouten zich weer op bij de thuisploeg die Nivelles naar 9-10 zag komen. De thuisploeg kon dan wel een 12-16, omdat de bezoekers even aarzelden in de afwerking en Lendelede blokkend scoorde, naar 16-16 gelijkstellen.

Meer zat er evenwel niet meer in voor de thuisploeg die wel nog tot 17-18 aanklampte maar dan weer op een vierpuntenachterstand 18-22 gezet werd. Bij 19-24 kon Lendelede wel nog twee wedstrijdballen neutraliseren, maar tekenend voor de partij serveerde De Bruyne de derde wedstrijdbal fout en de 21-25 totaalzege voor Nivelles.

(RB/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier