B&W C Lendelede verliest in belle bij TS Vilvoorde

Hans Vanooteghem viel geblesseerd uit. © (Foto VDB)
Redactie KW

Tweede belleverlies op rij voor Black and White Company Lendelede. Na de derbynederlaag thuis tegen Marke/Webis kwam de leider bij de Topsportschool Vilvoorde niet verder dan één wedstrijdpunt. Het keerpunt lag in de derde beurt bij het geblesseerd uitvallen van spelverdeler Hans Vanooteghem.

Lendelede kwam bij het verzameld Vlaams volleybaltalent wel 2-0 voor. Lendelede opende met Balduyck en Coucke op de receptie/hoek, Paulides en Hollez vormden het centrale duo met Vandenberghe als hoofdaanvaller en Vanoothegem aan de spelverdeling. Bisaerts stak in de liberotrui. Aanvankelijk een sterk spelend Lendelede dat rap 6-11 en 11-17 voor kwam die eerste beurt. Maar dan pas kwamen de plaatselijken onder stoom. Zij remonteerden naar 21-22 eer Lendelede met het kleinste 23-25 verschil openingswinst inschreef.

De eerste herneming domineerden de bezoekers wel en deze keer lieten zij zich bij 12-17 niet meer verontrusten. Lendelede verdubbelde met 17-25 gemakkelijk en ging op zijn elan door de derde beurt. De thuisploeg begon bij weer 11-17 een remonte en had bij 17-20 de achterstand gehalveerd. Het moment ook waarbij de Lendeleedse spelverdeler Vanooteghem geblesseerd aan de linkerenkel van het veld moest en niet meer kon hernemen. Tweede spelverdeler Martijn Bekaert deed het zeker niet onaardig maar bij de commotie om die blessure bij de bezoekers maakte Vilvoorde gebruik om met 25-22 in de wedstrijd te bijven.

De Topsportschool leek in set vier bij 7-2 regelrecht naar de belle door te stomen maar geleidelijk aan geraakte Lendelede weer aan zijn betere spelpeil en sloot bij 8-6 aan. Bij 16-15 kon de thuisploeg een driepuntenkloof bijeenslaan die met 25-21 in de belle resulteerde.

Daarin kon Lendelede tot 6-5 aanklampen maar zag de eigen foutenlast dan weer fataal oplopen. Dat maakte het Vilvoorde mogelijk gemakkelijker naar 15-8 bellewinst te gaan.

(RB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier