De thuisploeg miste de geblesseerde Vanooteghem, hij is nog een viertal weken out, aan de spelverdeling waardoor Martijn Bekaert de distributie verzorgde. Coucke en Balduyck waren de receptie/hoekspelers met Verhelst en Hollez in het midden en Paulides als opposite. Bisaerts stak in de liberotrui.

De opponenten gaven elkaar geen duimbreed toe en dat resulteerde in een boeiende partij gevechtsvolleybal waarbij de foutenlast het verschil maakte. De inleidende beurt lag de foutenlast bij de thuisploeg naar het setslot toe te hoog zodat Puurs 21-25 kon besluiten.

Vanaf de tweede set moest de thuisploeg constant achtervolgen waar het verschil nooit groot was. Lendelede kon geregeld aansluiten maar te zelden leiden op het scorebord. Uiteindelijk beslechtte de foutenlast de volgende deelbeurten met Puurs dat de eerste herneming 24-26 verdubbelde.

Lendelede kon de derde beurt in het setslot even profiteren van bezoekende fouten om met 25-23 in de wedstrijd te blijven. De vierde beurt kon Lendelede evenwel de wedstrijd niet in handen nemen en ging in het wedstrijdslot zelf in de fout wat Puurs toeliet met 23-25 de partij te winnen.

Beiden tellen nu 29 punten met Puurs als leider en Lendelede als tweede. Als Nijvel zondag wint tegen Genk wordt dat de nieuwe leider, Marke/Webis kan mits winst vandaag op één punt komen van Puurs en Lendelede.

(HB)

De thuisploeg miste de geblesseerde Vanooteghem, hij is nog een viertal weken out, aan de spelverdeling waardoor Martijn Bekaert de distributie verzorgde. Coucke en Balduyck waren de receptie/hoekspelers met Verhelst en Hollez in het midden en Paulides als opposite. Bisaerts stak in de liberotrui.De opponenten gaven elkaar geen duimbreed toe en dat resulteerde in een boeiende partij gevechtsvolleybal waarbij de foutenlast het verschil maakte. De inleidende beurt lag de foutenlast bij de thuisploeg naar het setslot toe te hoog zodat Puurs 21-25 kon besluiten. Vanaf de tweede set moest de thuisploeg constant achtervolgen waar het verschil nooit groot was. Lendelede kon geregeld aansluiten maar te zelden leiden op het scorebord. Uiteindelijk beslechtte de foutenlast de volgende deelbeurten met Puurs dat de eerste herneming 24-26 verdubbelde. Lendelede kon de derde beurt in het setslot even profiteren van bezoekende fouten om met 25-23 in de wedstrijd te blijven. De vierde beurt kon Lendelede evenwel de wedstrijd niet in handen nemen en ging in het wedstrijdslot zelf in de fout wat Puurs toeliet met 23-25 de partij te winnen. Beiden tellen nu 29 punten met Puurs als leider en Lendelede als tweede. Als Nijvel zondag wint tegen Genk wordt dat de nieuwe leider, Marke/Webis kan mits winst vandaag op één punt komen van Puurs en Lendelede.(HB)