B&W C Lendelede sluit Liga A af met 3-0 winst

© VDB
Redactie KW

Op deze laatste speeldag van de reguliere competitie gaf Lendelede zijn directe voorganger Michelbeke partij. Het werd een overtuigende zege in drie sets. Lendelede opende met 25-22, verdubbelde met 25-15 en rondde die laatste set in het nationaal volleybal met 25-22.

Toen het bestuur enkele maanden geleden aangaf volgend seizoen af te zien van nationaal volleybal (zowel met de herensectie als de damesploeg) engageerden de dames zich om het seizoen met volle motivatie af te ronden en in schoonheid te eindigen. Zowel speelsters als technische staf hielden woord en wilden die laatste wedstrijd winnen als eerbetoon aan het bestuur en de vele vrijwilligers die het mogelijk maakten hun favoriete sport in de meest optimale omstandigheden te beoefenen.

Coach Wittebolle opende in zijn basiszes met De Leeuw aan de spelverdeling, receptie-hoekspeelsters Zwaanswijk en Verrelst, in het midden stonden Sercu en Verhulst met Smeets als opposite en in de liberotrui Voets. Via Verhulst zowel blokkend als in de afwerking kwam de thuisploeg 5-2 voor die eerste beurt maar de bezoeksters namen langs Radovic en een renderend serverende Coppin via 9-8 naar 8-11 over. De score liep wisselend omhoog met aan beide kanten een counterend blok. Smeets sloeg een driepuntenkloof op het bord bij 21-18 en Verrelst strafte een manke receptie af naar 23-19. Die bonus werd door Devos nog naar 23-22 herleid maar via een scorend blok en een outaanval van diezelfde Devos stond de 25-22 op het bord.

Zelfde scenario aanvankelijk de tweede beurt waarbij Michelbeke weer een vroege 5-2 bonus naar 10-10 kon gelijkstellen. Maar van dan af was Smeets niet meer af te stoppen. Zij scoorde een foutloos reeksje van 6 op 6 en dat bracht Lendelede van 13-13 naar 18-13. Michelbeke kon geen vuist meer maken temeer Sercu de kloof serverend naar 24-14 uitdiepte en Verrelst een zoveelste manke receptie van Michelbeke met 25-15 afstrafte.

In set drie bleef Smeets foutloos afwerken, maar ook de bezoeksters kwamen aanvallend beter uit de verf. Dat leverde een aantrekkelijke deelbeurt op die tot 11-10 gelijk opliep. Via 14-10 en 21-16 nam Lendelede optie op de totaalwinst in drie sets. Al dreigden de bezoeksters nog van 24-18 naar 24-22 eer de ingekomen Masschaele in een winnend netduel dat laatste wedstrijdpunt van Lendelede in nationale scoorde naar de 25-22 eindstand.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier