B&W C Lendelede overvleugelt Farciennes in drie sets

Enkele speelsters van de ploeg voor 2018-2019. © Bart
Redactie KW

In zijn eerste thuiswedstrijd passeerde Lendelede overtuigend nieuwkomer Farciennes.

Lendelede opende met 25-8, verdubbelde gemakkelijk naar 25-17 om met 25-13 volle puntenwinst te halen. Na het knappe weerwerk bij het 3-1-verlies in Gent op de openingsdag wou Lendelede met de komst van Farciennes een ruime zege inschrijven. Coach Wittebolle gaf het vertrouwen aan de receptie/hoekspeelsters Coessens en Verrelst, in het midden posteerde hij Lecluyse en Stojanovic met Van de Vyver als spelverdeelster en Smeets als opposite. Vermander droeg de liberotrui.

Lendelede nam een overtuigende start via 6-2 om compleet dominerend en met Coessens in een glansrol naar de 25-8 deelwinst door te slaan. De tweede beurt liep de score wel gelijk op tot 14-14. Maar dan vond de thuisploeg het welletjes en maakte de kloof naar de uiteindelijke 25-17 verdubbeling.

Eerste belangrijke zege

In set drie kwam Lendelede evenmin in last. Deforche kreeg nog speelgelegenheid aan de spelverdeling en Hinneberg kwam Stojanovic vervangen. Dat kon de plaatselijke dominantie evenwel niet verstoren en Lendelede boekte een eerste belangrijke zege. Die moet ook vertrouwen geven voor de bekerwedstrijd van zondag om 14 uur bij verliezend bekerfinalist van vorig seizoen Oudegem.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier