B&W C Lendelede klopt Antwerp in de belle

Coessens en Zwaanswijk. © (Foto VDB)
Redactie KW

Black and White Company Lendelede dames schreef tegen zijn naaste achtervolger, het voorlaatste geklasseerde Antwerp, zijn vierde seizoenszege in. Lendelede moest daarvoor wel twee keer een setachterstand ophalen maar won overtuigend de beslissende set.

De thuisploeg opende met spelverdeelster De Leeuw, Smeets bezette de oppositeplaats, Sercu en Verhulst vulden het centrum in met Verrelst en Zwaanswijk op de receptie/hoek en Voets in de liberotrui. Het was Antwerp dat de inleidende beurt als eerste een bonus op het bord kreeg. De thuisploeg klampte wel aan tot 18-19 maar van dan af konden bij de bezoeksters Ruysschaerts noch Sunjic afgstopt worden wat naar 19-25 bezoekende winst leidde.

De tweede beurt kwam de thuisploeg 4-6 achter maar zette daar een tussentijdse 7-0 tegenover omdat de plaatselijke aanvalsters aan het net secuurder afwerkten. Die 11-6 werd wel nog naar 16-13 herleid maar de achterstand helemaal dichtslaan lukte niet voor de bezoeksters. Lendelede stelde met 25-19 overtuigend gelijk. In set drie was het Lendelede dat best begon, een tweepuntenbonus tot 16-14 op het bord kon houden maar dan weer geen vat meer kreeg op de Antwerpse hardklopsters Sunjic en Ruysschaert die hun team via 22-21 naar de 22-25 verdubbeling leidden.

De bezoeksters leken de vierde beurt bij 4-8 op weg naar totaalwinst. De thuisploeg kon evenwel punt voor punt remonteren om bij 20-20 op gelijke stand te komen. En dan was het Sercu, die net als Masschaele en Coessens volgend jaar naar Michelbeke trekt, die Antwerp in last serveerde wat met 25-21 de belle opleverde.

Daarin nam de thuisploeg een blitzstart naar 5-1 en 10-2 om probleemloos met 15-7 de dagzege veilig te stellen.

Forfait nacompetitie

Daarmee vergroot Lendelede de kloof met Antwerp naar drie punten en komt met nog drie wedstrijden te spelen op twee punten van Michelbeke dat zevende staat. De wedstrijd tegen Saturnus Michelbeke staat geprogrammeerd voor zondag 8 maart en is meteen de laatste wedstrijd van de Liga A-ploeg. B&W C Lendelede geeft voor de nacompetitie forfait. Daardoor wordt de ploeg op de laatste plaats gezet in de reguliere competitie en is de daler uit Liga A. Voor de degradatieplaats heeft die nacompetitie dan heen zin meer.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier